İdilhaber – İdil ilçe merkezinde bulunan “İDİL” yazılı tabela, çocukların oyun alanına dönüşürken ortaya çıkan görüntüler çevreden geçen vatandaşların dikkatini çekti.
Tabelanın bulunduğu alana gelen çocuklar, büyük harflerin üzerine çıkarak bir süre oyun oynadı. Harflerin üzerinde oturan, sohbet eden ve birbirleriyle şakalaşan çocukların, davranışlarının tabelaya zarar verebileceğini düşünmeden oyunlarına devam ettikleri görüldü.
Bir süre tabela üzerinde oynayan çocuklar daha sonra bölgeden ayrıldı. Tabeladaki bazı harflerde daha önceden oluşmuş hasarlar ise benzer kullanımların kent mobilyalarına verebileceği zararı bir kez daha gündeme getirdi.
Vatandaşlar, çocukların oyun oynayabilecekleri uygun alanlara yönlendirilmesinin yanı sıra ortak kullanım alanlarında bulunan tabela ve kent mobilyalarının korunması konusunda daha duyarlı davranılması gerektiğini ifade etti




