A75 C A341 6952 4 D9 B 86 A C 05 F A7595579306D864C2 Be9A 4573 8519 55D1Ccb2Adfe

Şahzade Demir’den Tanin Geçidi İçin Bariyer Çağrısı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi İşler Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Şırnak’ın Uludere ilçesi ile Uzungeçit beldesi arasındaki Tanin Geçidi’nde yol kenarlarında bariyer bulunmadığını belirterek yetkililere önlem alınması çağrısında bulundu.

Şırnak’ta çeşitli temaslarda bulunan Milletvekili Şahzade Demir, Uludere-Uzungeçit güzergâhında incelemelerde bulundu. Yaklaşık 2 bin 230 rakımlı, keskin virajları ve sarp yapısıyla dikkat çeken Tanin Geçidi’ndeki ulaşım koşullarına değinen Demir, özellikle uçurum kenarlarında bariyer bulunmamasının sürücüler açısından risk oluşturduğunu söyledi.

“Yol üzerinde herhangi bir bariyer yok”

Tanin Geçidi’nde açıklama yapan Demir, Uludere ile Uzungeçit arasında vatandaşların bu güzergâhı kullanmak zorunda kaldığını belirterek, “Çok yüksek bir rakıma sahip, uçurumun kenarında ve maalesef hiçbir yerinde bariyer görmedik. Yolun üzerinde herhangi bir bariyer yok. Bir şoförün anlık dalgınlığı sonucunda yüzlerce metre uçuruma düşmesi mümkün.” ifadelerini kullandı.

Demir, olası kazaların önüne geçilebilmesi için özellikle riskli noktalarda yol güvenliğini artıracak çalışmaların yapılmasını istedi.

Arslan Tatar’dan İdil Belediyesine ziyaret
Arslan Tatar’dan İdil Belediyesine ziyaret
İçeriği Görüntüle

Şırnak-Van yolunu da gündeme getirdi

Bölgedeki ulaşım sorunlarına da değinen Demir, Şırnak’ın ilçeleri arasındaki bazı yolların durumunun iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Şırnak-Van karayolunun uzun süredir tamamlanamadığını ifade eden Demir, yolun bölgenin Van, Bitlis ve Hakkâri ile ulaşımı açısından önem taşıdığını belirtti.

Demir, “Bu coğrafyanın da yatırıma ihtiyacı var. Halkın beklentisi ulaşım alanındaki eksikliklerin bir an önce giderilmesidir.” diyerek ilgili kurumları gerekli çalışmaları yapmaya davet etti.