Şırnak Ajans yazarı şair ve yazar Halil El, İtalya’da düzenlenen Senaca Ödül Töreni’ne katılarak dünyanın farklı ülkelerinden gelen şair ve yazarlarla aynı sofrada buluştu.
İtalya’da düzenlenen Seneca Ödül Töreni’ne katılan Halil El, farklı coğrafyalardan gelen edebiyatçılarla aynı sofrayı paylaştı. Buluşmada farklı diller ve kültürler bir araya gelirken, edebiyatın insanlar arasında kurduğu dostluk bağları ön plana çıktı.
Tören ve buluşmaya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan El, dünyanın dört bir yanından gelen şair ve yazarlarla bir arada bulunmanın kendisi için mutluluk verici olduğunu belirtti. Farklı diller konuşulmasına rağmen şiirin ortak bir dil oluşturduğunu ifade eden El, edebiyatın insanları birbirine yakınlaştıran gücüne dikkat çekti.





