Müslüm Doğan" 29 Ekimde genel af ilan edilecek"

Müslüm Doğan" 29 Ekimde genel af ilan edilecek"

Doğan: Genel af ilan edilecek, 'eline silah almamış' ifadesi konulacak

HDP Eski Milletvekili, Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, 29 Ekim’de genel af ilan edileceğini, affın siyasileri de kapsayacağını ve “eline silah almamış” ifadesinin konulacağını kaydetti.

Haziran 2015 seçimleri sonrası kısa bir süre bakanlık yapan Müslüm Doğan, 29 Ekim 2023’te bir kanunla genel af ilan edileceğini iddia etti.

Doğan, Twitter hesabı üzerinden genel af için tarih vererek “29 Ekim’de 2023’te yürürlüğe girecek bir kanunla genel af ilan edilecek” iddiasını dile getirdi.

Konuyla ilgili 10Haber’in sorularını yanıtlayan Müslüm Doğan, “Bana bunu AK Parti’de üst düzey  bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Cumhuriyetin 100 yılına özel toplumsal barışı sağlamak için böyle bir çalışma yapılıyor. Bana aktaran Ak Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP’nin de ikna edildiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

“‘Eline silah almamış’ ifadesi konulacak”

Genel affın kapsamına dair soruya da Doğan, şu yanıtı verdi:

“Çalışma henüz tamamlanmamış ama genel af adli mahkumların yanında siyasi mahkumları da kapsayacak.

Burada ‘eline silah almamış’ ifadesi konularak onlarda bu genel affın kapsamı içine alınacak.”

Müslüm Doğan, çalışmanın çok yakın bir zamanda hazırlanmaya başladığını vurgulayarak “Şu an cezaevlerinden son durum raporu istendi. Sanırım bu rapor üzerine çalışma daha da detaylandırılacak. Ayrıca KHK’lılar içinde bir çalışma yapılıyor. KHK’lıları 5 gruba ayırmışlar. Ancak henüz bu konuda daha netleşmiş bir şey yok” diye konuştu.

MHP’li Büyükataman: Böyle bir çalışma yok

Müslüm Doğan’ın “af çıkacak” iddiası sorulan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise “Böyle önemli bir konuyla ilgili iki partinin yetkilileri dururken bu zevata mı düşmüş bunu açıklamak. Böyle bir çalışma yok. En azından böyle bir çalışmadan benim bilgim yok” dedi.

Öte yandan af meselesi zaman zaman, özellikle sosyal medya platformları üzerinden çok sayıda isim tarafından da bir talep olarak telaffuz ediliyor. 

Türkiye'de 399 ceza infaz kurumu bulunuyor

Şu anda Türkiye’de 279 kapalı, 89 açık, 10 kadın kapalı, 8 kadın açık, 9 çocuk kapalı,4 çocuk eğitimevi olmak üzere toplam 399 cezaevi var.

Cezaevlerinin toplam kapasitesi ise 289 bin 974 kişi, var

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2023, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER