Şırnaklı Vekilin Belediye borçlarına ilişkin açıklaması

İdil'li Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir Şırnak Belediyelerin Borç durumları ile ilgili açıklamada bulundu.

Şırnaklı Vekilin  Belediye borçlarına ilişkin açıklaması
31 Mart 2024 yerel seçimlerden sonra Türkiye genelinde el değiştiren belediyelerin bıraktığı borçlar gündeme geldi.

Konuyla ilgili HÜDA-PAR Gaziantep Milletvekilli Şehzade Demir TBMM Basın toplantısında konuştu. Vekil Demir gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.HÜDA-PAR Gaziantep Milletvekilli aslen Şırnaklı Şehzade Demir, düzenlediği basın toplantısında el değiştiren belediyelerin bıraktığı borçlara ilişkin şu açıklamalarda bulundu:“Yerel seçimlerle birlikte ülkenin gündemi malum olduğu üzere belediyelerin borçları ve belediyelerdeki lüks, şatafat huşularına endekslendi bu vesileyle birçok hususla gün yüzüne çıkmış oldu.

“Belediyeler neden bu kadar borcun altına giriyor? Bunu hep birlikte sorgulamamız lazım. Hangi belediyeye bakarsanız dünya kadar borç altındadır. Çocuklarımız henüz doğmamış insanlar, belki yıllarca ödemek zorunda kalacakları borçlara daha doğmadan mahkum edilmiş durumdalar. Belediyeler yetirince niye denetlenmiyor? Yada denetleniyor mu? Bu sormak diğer bir soru ! denetleniyorsa borç batağında oldukları halde bu şatafata nasıl ve neden izin veriliyor.bu sorulan diğer sorulardan bir tanesi.. halkımız geçim sıkıntısı yaşarken, çarşı pazarda kara kara düşünürken, sosyal belediyecilik yerine şatafat belediyeciliğinde ısrarın tek bir açıklaması vardır o da ahlak eksikliğin yada ahlak yoksunluğu.

Değerli arkadaşlar biz HÜDA-PAR olarak kamu malını yetim malı sayan bir anlayış ile hizmet veriyoruz. Hizmet vermeye çalışıyoruz. İlk günden beri siyasetimizi de bunun üzerine inşa etmişiz. Yetim malının muhakkak korunması gerektiği bizin en önemli prensiplerimizden bir tanesidir. Borcu olmayan ender belediyelerden biri olan batman Kayapınar belediye başkanımız Samir Özhan beyi ve harama el uzatmayan tüm belediye başkanlarını tebrik ediyor, başarılar devamını diliyoruz.

Biz bu sorunları söylerken ebetteki bütün belediye başkanlarının bu usulsüzlüklere bulaştığını demek istemiyoruz. Bunları tenzih ediyoruz. Ancak belediyeleri borç batağına bırakan başkanların ve ekiplerinin muhakkak denetlenmesi bu israfların bu lüks şatafatlarının önlenmesi belediyelerin borçlandırılmasını zorlaştırması gerektiğini burada sizin vesilenizle ifade etmek istiyorum.”

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2024, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER