Elektrik borcunu ödemeyene hapis cezası geliyor

Elektrik borcunu ödemeyene hapis cezası geliyor

Dicle Elektrik, 27 milyar TL'yi aşan elektrik borcunu ödemeyen ve çalışmaları engelleyenlere karşı hukuki mücadele sürdürüyor. Şirket, borçlu sulama abonelerini engellemeler nedeniyle 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşabilecekleri konusunda uyardı.

Sorumluluk bölgesinde yer alan 6 ilde kamu hizmeti yürüten dağıtım şirketi, başta Şanlıurfa ve Mardin olmak üzere borçlu sulama abonelerini bu kez engellemelerden dolayı 5 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyardı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik’ten, başta Şanlıurfa ve Mardin’deki çiftçilerin 27 milyar TL’yi aşan elektrik borçlarının ödenmemesiyle ilgili olarak yeni bir açıklama yapıldı. Tarım sezonu öncesi 'borcunu ödemeyene elektrik verilmeyecek' uyarısında bulunan Dicle Elektrik, borçlu abonelere bir mektupla önemli yeni uyarılarda bulundu. Mektupta mevzuat gereği elektriği kesilecek olan ancak bu kesintiye kaba kuvvetle karşı koyacak olan abonelerin, TCK’nın ‘Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesine’ dair 113’ncü maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği duyuruldu

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2024, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER