Şırnak AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları değişiyor mu?

Şırnak AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları değişiyor mu?

AK Parti'yi 2023 hedeflerine taşıyacak kadroların belirleneceği sürecin hazırlıklar kapsamında, kulislere göre  bir çok il ve yaklaşık 450 ilçe başkanlığında bayrak değişimi yaşanacak. Şırnak İl ve İlçe Teşkialtı değişecek il ve ilçeler arasında olduğu belirlendi.

AK Parti'de kongre süreciyle birlikte değişim süreci de başlıyor. 2023 kadrosunu kurmak için düğmeye basan Erdoğan,  26 il ve yaklaşık 350 ilçe başkanlığının değişeceğini ifade eden AK Parti Teşkilat Başkanlığı koordinasyonun açıklaması ardında Şırnak AK Parti İl ve İlçe Teşkilat Başkanları değişecek İl ve İlçeler arasında değerlendirildi. AK Parti İl ve İlçe teşkilatları değişiyor açıklaması Şırnak ve İlçelerinde büyük ilgi uyandırdı. Halk değişimi değerlendirerek sürekli gündemde tutmaya başladı. AK Parti İl teşkilatının yapmış olduğu çalışmaları analiz ederek değişimi haklı çıkarmak için vatandaşlar büyük çaba gösterdiği gözlemlendi. Ulusal medya Şırnak AK parti İl teşkilatının değişimini destekleyecek haberler öne sürerek "AKP İl Başkanı Halil İbrahim Erkan'ın sicili kabarık çıktı." haberiyle Şırnak Siyaset gündemini sıcak tutmasıyla dikkat çekti. CHP il başkanın görüşüne yer veren haberde şu açıklama AK Parti İl Teşkilatının işini zora sokarak değişime destek verdi. CHP Şırnak İl Başkanı Cangir Bilin, konuya ilişkin "Bölgeyi talan etti. 100 bin hükümet gelse İbrahim'in pisliğini temizleyemez" ifadeleri büyük bir tartışma yarattığı belirtildi. Şırnak İl ve İlçelerinde vatandaşlar Ulusal ve yerel medya'da çıkan haberleri değerlendirerek değişimin kaçınılmaz olduğunu dile getirdikten sonra yeni AK Parti İl Başkanın ismini telafuz etmeye başladığı dile getirildi. Kulislerde, AK Parti İlçe Teşkilatlardan Cizre, Sılopi, Güçlükonak,Cizre İlçe teşkilatlarının değişeceğini, İdil,Beytüşşebap,Uludere İlçelerinin değişmeyeceği konuşulduğu belirtildi.

İdil'de Siyasi haraketlik başladı

Yapılan açıklamalara rağmen İdil'de AK Parti ilçe başkanlığı için bir hareket olduğu bir çok siyasetçinin Ankara'aya giderek siyasi çalışmalara başladığı ifade edildi. AK Parti İlçe teşkilatında olan bir çok isim Ankara genel merkezinde İlçe Başkanlığına resmen başvuruda bulunduğu taleplerini dile getirdiği açıklandı. İdil Halkı süreci yakından takip ederek İlçe teşkilatı değişecek olursa mutlaka İlçe merkezinde ikamet eden ve halka yakın birinin seçilmesi gerektiği önemle belirtti. Yapılan açıklamaya göre İdil İlçe Başkanlığı değişmeyeceği göreve geldiği süre içerisinde AK Partinin İlçede girmediği topluluk ve guruba yaptığı çalışmalar neticesinde girerek kendi kabul etmesi yönündeki çalışmaları sayesinde önemli girişimlerde bulunduğu ifade edildi. Bu çalışmalardan dolayı AK Parti ilçe başkanı değişmeyeceği açıklanıyor.

Tek tek görüş alınacak

Parti teşkilatı, yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yenilenecek. Kongrelerde adaya gösterilecek isimlerin yenilenmesine ilişkin bakanlar, milletvekilleri, bölge ve il koordinatörleri ve genel başkan yardımcılarının yanı sıra önceki dönemlerde siyaset yapan milletvekilleri ile belediye başkanları, kuruluştan bu yana görev yapan il ve ilçe başkanları ile kanaat önderlerinin de fikirleri de tek tek dinlenecek.

Bu isimlere müsaade edilmeyecek

AK Parti'de, kongreler için birtakım ilke kararları da alınacak. Buna göre, 81 il başkanı başta olmak üzere teşkilatın her kademesindeki isimler tek tek gözden geçirilecek. Devlet kurumlarıyla iş ilişkisi bulunan, belediyelerden iş alma eğilimi olan iş alanlarında çalışan ve siyaset mecrasını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışan, ehliyetsiz, liyakatsiz kişilerin aday olmasına müsaade edilmeyecek. Belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi olanlarda teşkilatlarda yönetim kurulu üyeliği sıfatını kullanamayacak. Bir kişiye iki görev vermemeye özen gösterilecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2022, 10:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
doğru söz
doğru söz - 2 yıl Önce

değişim şart kesinlikle TÜM PARTİLERİN İLÇE BAŞKANLARININ İDİLDE İKAMET ETMESİ LAZIM
YOKSA KÖYDE OTURANDAN İDİLE FAYDASI YOK SADECE KENDİNE VAR NE ANLAR İLÇE SORUNUNDAN HEPSI HANZO KILIKLI TİPLER ANCAK İDİLİ BİLEN İKAMET EDEN SORUNU BILİR ANLAR ANLATIR

Adalet
Adalet - 2 yıl Önce

Akpnin butun eski ve yeni yöneticilerine secimden hemen önce yurt dışına çıkış yasağı ilan edilmeli. İşledikleri butun kanunsuzluklarinin hesaplarını ödemeleri lazım, aksi takdirde kimsenin devlete güveni kalmaz

SIRADAKİ HABER