'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' Yedinci gününde: İdil'de özgürlük halayına duruldu

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' ikinci gününde. Yürüyüşün Van kolu İdil'e ulaştı. 

Yürüyüşün Van kolunda yer alan başlayan siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Yürüyüşçüler arasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır de yer alıyor. 'Meşa Azadiyê/Özgürlük Yürüyüşü' yazılı önlükler giyen yürüyüşçüler, ilçe merkezinde gerçekleştirdikleri yürüyüş sırasında esnaf ve halkla bir araya gelerek sohbet etikleri görüldü. 

İRMEZ: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜDÜR

Kendilerini karşılayanları selamlayan DEM Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez, “Bu yürüyüş barış, demokrasi yürüyüşüdür. 35 aydır Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecrit var. Mutlaka bu tecrit kırılmalı" dedi.

Abdullah Öcalan’ın devreye girdiği her süreçte barış umutlarının yeşerdiğini söyleyen İrmez, "Türkiye ve Kurdistan halkları barış için İmralı’dan ses çıkmasını bekliyor. Bunun için birçok eylem de yapıldı. Tutsak arkadaşlarımız ‘tecrit kırılsın’ diye açlık grevine girdi. Biz de bu tecridin kırılması için yürüyüşe başladık. Kararlıyız, yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.