Kaymakam Sağ Esnafla bir ara geldi öneli açıklamalar yaptı

Toplantıya, Kaymakam  ve Belediye Başkan V.Zafer Sağ, İlçe Emniyet Müdürü izet Güneri, Jandarma Komutanı Serkan Ergin, Kurum amirleri, STK temsilcileri, çarşı esnafı, mahalle muhtarları katıldı.

Kaymakam Sağ Esnafla bir ara geldi öneli açıklamalar yaptı

Kaymakam Sağ Esnafla bir ara geldi öneli açıklamalar yaptı

İlçe Kaymakamı ve belediye Başkan V. Zafer Sağ ilçe esnafıyla, Belediye konferans salonunda bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamı Sağ toplantı’da yapacağı hizmetlerle ilgilli bilgi verirken, esnafın taleplerini de dinledi.

Kaymakam Zafer sağ, Cumhuriyet meydanında bir otopark, sanat sokağının devamını yapacaklarını ifade ederken şu açıklamalarda bulundu.”Kayyım olarak Belediye başkanlığı görevini atanmış bulunmaktayım. Görevim süresince ilçemiz hizmet etme gayreti içerisinde olacağız. Yerel seçimlerden önce görevdeyken kalan, yerel seçimlerden sonra göreve gelen yönetimden kalan borçları var. Bu borçları ödemeye çalışıyoruz. Yerel seçimlerle göreve gelenler, borçlarla ilgili astıkları Billboardlardaki bilgiler doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Bir de Billboardlara kayyumdan borç devr aldıklarını ve bir şey yapamıyacaklarını iddia edenler 7 aylık dönemde 6,5 milyon borç bıraktılar. Çünkü borçların büyük bir kısmı kısa vadeli borçlar değildi. Uzun vadeli ve taksitlendirmiş borçlardı. Bu borçlar zaten sürelerinde otomatikman ödeniyordu. 15 yıl taksitlendirilmiş bir borcu süresi belirtilmeden borç olarak yazmak art niyetten başka bir durum değildir” diyen Belediye Başkan V. Zafer Sağ konuşmasını şu şekilde sürdürdü.” Doğal gaz ilçemize geleceği için şimdiden cadde ve sokakları yeniden yapmaya kalkmak zarardan başka bir şey değildir. Çünkü doğal gaz döşemesi yapıldığında, cadde ve sokaklar yeniden bozulacaktır. Şimdiden yapacağımız çalışmalar ilerde bozulacaktır. Bu sebepten dolayı caddelerimiz ve sokaklarımızda tatil ad yaparak kurtarmaya çalışacağız. Su sorunu çözmek için su parasını düzenli alacağız. Cehennem deresinde bulunan su motorların çalışmasından dolayı elektrik faturaları yüksek geliyor. Yüksek fatura’dan kurtulmak için belirlediğimiz birkaç yere sondaj kuyularını açarak çözmeye çalışacağız.Şehir içi ulaşımı aktif hale getirmek en kısa sürede ihaleye çıkmacağız. Salı günlerinde kurulan pazarın yerini değiştireceğiz. Çünkü bulunduğu yer ulaşımı ciddi manada engelliyor. Niyetimiz pazarı kuvayi milliye caddesine taşırken Salı günü yerine Cumartesi gününe alarak pazarı yapmaktır. Belediye hizmet binasını inşa edeceğiz. Su sorunu çözmek belirlenen alanlara yeni sondaj çalışmaları yapılacak.” Diyen ilçe kaymakamı Zafer Sağ, esnafın toplantıya ilgi gösterilmesinden dolayı kendilerine teşekkür ederek sözü onlara bıraktı. Beko bayii İbrahim Çağında, Serbest Muhasabeci Ahmet Nas, Mimar Muhammed Çevrim, Ali Etizer, Ömer Şığva, bir çok esnaf söz alarak projelerini açıkladı, taleplerini dile getirdi.

Esnafın söz almasından sonra toplantı sona erdi. İlçe Kaymakamı Zafer Sağ Esnafı kapıda uğurlayarak katılım sağladığı için teşekkür etti.

Toplantıya, Kaymakam  ve Belediye Başkan V.Zafer Sağ, İlçe Emniyet Müdürü izet Güneri, Jandarma Komutanı Serkan Ergin, Kurum amirleri, STK temsilcileri, çarşı esnafı, mahalle muhtarları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER