Belediye başkanlığını isteyenler taleplerini medya aracılığıyla şimdiden iletmeye başladılar

Belediye başkanlığını isteyenler taleplerini medya aracılığıyla şimdiden iletmeye başladılar

Yerel seçimlere aylar kalırken Diyarbakır, Batman, Van ilerine Belediye Başkan adayı olmak isteyen iş adamları Yeşil Sol partiden basın yoluyla direk adaylık talep etmeleri dikkat çekti. Adayların direk adaylık talep etmeleri halkın istemediği adayları seçtirmesinden kaynaklandığı şekilde yorumlandı. 2024 yerel seçimleri halkın istediği adaymı partinin belirlediği adaymı seçilecek çekişmesinde geçeceği kaydedildi. 

Mart 2024’te Türkiye’de gerçekleştirilecek yerel seçimler için iş insanları Yılmaz Üzeyiroğlu Diyarbakır için, Şemsettin Bozkurt Van için ve Muazzez Baktaş ise Batman belediye başkanlığı için adaylıklarını açıkladı.

Üzeyiroğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, 1985’ten beri inşaat sektöründe bulunan iş insanı Yılmaz Üzeyiroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Üzeyiroğlu, kendi memleketi Ağrı’da belediye başkan adayı olmak istemiş, fakat adaylığı HDP tarafından uygun görülmeyip aday gösterilmemişti.

Üzeyiroğlu, Diyarbakır Belediye Başkanı olmak için adaylığını açıkladı

Rûdaw’a konuşan iş insanı Üzeyiroğlu, Yeşil Sol Parti’ye de çağrı yaparak adaylığına ilişkin şunları dile getirdi:

“Daha önce HDP’den Ağrı için adaylık başvurusu yapmıştım. Adaylığım yönünde de 17 oy çıkmıştı, HDP Ağrı İl Başkanlığı yöneticileri ve Ağrı halkı da adaylığımı istiyordu. Sonrasında kabul edilmedi. Van’dan bir tane aday getirmişlerdi, Ağrı halkı da tanımıyordu. Halk itiraz etse de olmadı. Savcı Sayan asla kazanamazdı benim karşımda. HDP, Ağrı’yı kaybetti seçimlerde.

Diyarbakır’da çok sayıda çalışma yaptım, sosyolojisini çok iyi biliyorum. Ben Ağrı’daki yanlışın Diyarbakır’da yapılmasını istemem. Aynı yanlışı HDP Diyarbakır’da da yaparsa Diyarbakır’ı da kaybedecektir.

Ben projelerimi açıkladım ve çok değerli projeler.

Allah izin verirse, Diyarbakır’ı Münih ve Milano’nun kardeş şehri yaparız. Çok sayıda çalışmamız var.

Yeşil Sol Parti adaylığımız konusunda yanlış yapmamalı. Bugüne kadar işimizde de her daim ileri doğru adım attık. Adaylığımızı sürekli olarak dillendireceğiz.

Umarım yanlış yapmazlar. Yaparlarsa Diyarbakır halkını da kaybederler.”

Bozkurt, Van’dan aday olmak istiyor

Van Organize Sanayicileri İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt da Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu bildirdi.

Bozkurt da belediye başkanlarının belirlenmesi sürecinde HDP ve YSP’nin dikkatli olması gerektiğini ve kayyumların atanmaması için “devlete bir sebep sunulmaması” gerektiğini kaydetti.

Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu kent için kendimi borçlu hissediyorum. Belediyenin yönetilmesi için yeterince tecrübe ve fikre sahip olduğumu düşünüyorum.

Ben projelerimizi uzun süredir paylaşıyorum. Van sevdalısıyım. Ben de adaylığımı açıkladım. Ben kendimi HDP’ye yakın hissediyorum ve HDP’den adaylığımı değerlendirmesini istiyorum.

HDP’nin Şemsettin Bozkurt ismini nasıl karşıladığına bakmasını isterim.

Van’da oturan, Van’ın sorunlarını bilen bu konuda tecrübesi olan insan, Van’a iyi hizmeti sunacaktır.

Kayyum için devlete imkan vermemek gerekiyor.

HDP, kayyumların atanması konusunda halen de toplumu tatmin edebilecek bir yanıt veremedi ayrıca. Sivil, mahkemelerde davası olmayan ve sanık konumunda olmayan kişilerin aday olmasını istiyoruz. Böyle kişilerin seçilmesi durumunda, devlet de zor durumda kalacaktır ve belediyelere kayyum atamayacaktır.”

iş kadını Muazzez Baktaş, memleketi Batman’da aday

Merkezi Ankara’da bulunan Angora Company şirketinin sahibi Kürt iş kadını Muazzez Baktaş ise Batman’da belediye başkanlığı için bağımsız aday olduğunu duyurdu.

30 yıldan fazla bir süredir inşaat sektöründe yer alan Baktaş’ın Kürdistan Bölgesi ile ticari ilişkileri de bulunuyor.

Adaylığına ilişkin Rûdaw’a konuşan Baktaş, şunları belirtti:

“Biz Batman’a gittik. Ne yazık ki belediyeye kayyum atıyorlar. Kayyumlar da iş yapmayıp Batman sahipsiz kalıyor. Biz Batman için çok iyi işler yapıp halkımıza hizmet edeceğiz.

Tamamen siyasetten uzak olacağız.  

Benim herhangi bir parti ile bir bağım yok. Ben halkıma hizmet etmek isterim.

Çok sayıda projemiz bulunuyor. Batman için çok iyi şeyler yapacağız.

Amacımız, kentimizi Avrupai bir şehir kimliğine kavuşturmak.”

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2023, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER