Buldan"Siz hangi adayı istiyorsanız, o adayı seçmek boynumuzun borcudur. "

Buldan"Siz hangi adayı istiyorsanız, o adayı seçmek boynumuzun borcudur. "

Van’da bayram ziyaretlerinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Aday adayları ve belediye eşbaşkanlarımızı sizin talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz. Siz kimi istiyorsanız, o kişiyi aday yapmak bizim boynumuzun borcu olacaktır” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bayram buluşmaları kapsamında bugün Van’ın Özalp ve Saray ilçelerinde halkla bir araya geldi.

Öte yandan Buldan Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin aday belirlerken halkın talepleri doğrultusunda isim çıkaracaklarını kaydetti. Her il ve ilçe aday adayları arasında adayını belirleyebileceğini ifade etti. 

“Belediye eşbaşkanlarımızı sizin talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz”

Kent halkının talebini baz alarak aday çıkaracaklarını kaydeden Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“Biz kongremizle birlikte yeni süreci ve yeni bir politik hattı öreceğiz. Yaşanan tüm haksızlık ve hukuksuzluklara karşı büyük bir mücadele içerisinde halkımızın bizden talep ettiği mücadele hattını ortaya koyarak, devam edeceğiz.

Önümüzde hepimiz için çok önemli olan bir yerel seçim var. Herkes bu seçimde bir yarış içerisinde olacak ve bu yarışta biz Van’ı çok önemsiyoruz. Van’ı ve tüm ilçelerini kazanmak için çalışmalarımızı şimdiden başlatmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.

Aday adayları ve belediye eşbaşkanlarımızı sizin talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz. Siz kimi istiyorsanız, o kişi aday yapmak bizim boynumuzun borcu olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2023, 16:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerim
Kerim - 11 ay Önce

Mesela idil’ler bir çoğu kişiyi istemediler ama gene kendi bildiklerini yapıp aday gösterdiler. Belediye makamı bir hizmet ,iktisat , iyi bir lisan ve lisans yeridir. İlçeyi kalkındırma alt yapı ,çevre ve doğa dostu yeşil alanları çoğaltma yeridir. Ya şu böyle bu öyle şu bu kadar yıldır burda bu daha güçlü yok bu yok şu yok ilk okul mezunu olsun okur yazar belgesi olsun işi değil. Yıllarca böyle yönetildi idil. Şimdi bir sürü sorunlar en önemlisi su sorunu ve alt yapı sorunu ile halk savaşıyor. Benim fikrimce bağımsız aday en güzeli.

SIRADAKİ HABER