Kırmızı Medrese restorasyonunun devam etmesini istiyor

Kırmızı Medrese restorasyonunun devam etmesini istiyor

Cizre ilçesinde vatandaşlar, geçtiğimiz yıl Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu başlatılan fakat pandemi nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan, 14. yüzyıldan kalma tarihi Kırmızı Medrese'deki çalışmaların devam etmesini istiyor.

Cizre'de Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan tarihi Kırmızı Medresede 2020 yılında Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları başlatıldı. 14. yüzyılda yapılan tarihi Kırmızı Medrese'de pandemi nedeni ile yarım kalan restorasyon çalışmalarının devam etmesini isteyen Cizreli vatandaşlar, tarihi medresenin aynı zamanda bir ibadet yeri olduğunu ifade ederek, çalışmaların bir an önce tamamlanarak ziyaretçilere açılması gerektiğini kaydetti.

İlçenin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Kırımızı Medrese'deki restorasyon çalışmalarının bir an önce devam etmesi gerektiğini ifade eden Abdulmenaf Biricin, "Burası insanların gelip ibadet ettiği çok önemli yerlerden bir tanesi. Abdaliye Medresesi, Nuh Peygamber Camisi ile birlikte aynı turizm üçgeninde yer alan bu tarihi yapıda yarım kalan restorasyon çalışmalarının tamamlanarak ziyaretçilere açılması lazım. Çünkü çevre il ve ilçelerden gelen yerli turistler Abdaliye Medresesi, Nuh Peygamber Türbesini ziyaret ettikten sonra Kırmızı Medrese'de ibadetini yapıyor. Onun için geleceğimize ışık veren bu tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarının tamamlanması için ilgili yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER