İdil'de korkunç infaz: 2 genç araçta infaz edilmiş şekilde ölü bulundu

İdil'de korkunç infaz: 2 genç araçta infaz edilmiş şekilde ölü bulundu

İlçe merkezine bağlı Oyalı köyü ile Karalar Beldesinin mağara mevkinin çıkış rampasında park halinde duran bir araçta infaz edilmiş şekilde 2 gencin cansız bedeni bulundu.

Olayın bu sabah karayolunda geçen bir aracın fark etmesi üzerine duyulduğu belirtildi. İİdeaya göre lçe merkezine bağlı Oyalı köyü ile Karalar Beldesi sınırında mağaraların bulunduğu mevkide geçen karayolunda, Fort Transit marka arcın farların yanık bir şekilde park halinde bulunması ve aracın dikkat çekmesi üzerine yolda geçen başka bir aracın durumdan şüphelenmesi üzerine aracı incelemesi ardında olayın fark edildiği belirtildi. Görgü tanıkların ilkifadelerine göre arac dört farıda yanık bir şekilde park halinde olduğu,aracın ön tarafında iki kişi oturuduğu belirtildi. Biri direksiyonda diğeride yan koltukta, kemerleri bağlı bir şekilde duruyorlardı. Kafalarına sıkılmış birer mermiyle  infaz edilmiş, ölü bir şekilde bulunuyorlardı. Cep telefonları parçalanmış şekilde duruyordu. Donmuş kandan dolayı yüzleri tanınmıyacak halde olduğunu ifade eden görgü tanıkları durumu jandarmaya bildirildiklerini söylediler. İnfazın gecenin geç saatlerinde gerçekleştirilmiş olabileceği tahmin edildiği belirtildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra yaptıkları ilk incelemenin ardında infaz edilen kişilerinin Ömer Kaya, Hüseyin Oran kişiler olduğu kaydedildi. Olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardında Kaya ile Onan'ın cansız bedenleri İdil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Otopsi işlemleri ardında cenazelerin toprağa verileceği belirtildi. Cenazelerin sahipleri olayın duyulması üzerine hastaneye gelerek sinir krizleri geçirdi. Polis hastanede geniş güvenlik önlemleri alarak beklemeye başladı.İnfaz edilen kişilerin akraba oldukları olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Dün gece geç saatlerde toprağa verildiler

Ömer Kaya, Hüseyin Öner cenazeleri otopsi işlemleri için İdil Devlet Hastanesinden Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi. Şırnak Devlet Hastanesinde otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra dün gece cenazeleri idil'e getirildi. Şeğ Hesen mezarlığında düzenlenen cenaze törenin ardında  iki akraba yan yana toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2022, 10:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
İdil 73
İdil 73 - 2 yıl Önce

Mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla bu vahşi olayı yapan caniların kolluk kuvvetleri aydınlatılması ve en ağır cezaya çarptırılması ölenlerin ailesine Allah sabır versin.

İdil 73
İdil 73 - 2 yıl Önce

İdil lçesinin bir vatandaşı olarak ilçe halkının en az yüzde 50 kınaması gerekir. Üzülerek söylüyorum hiç bir Allah'ın kullundan ses yok yazık insanlara bugün bana yarın sana birlik çok önemlidir.

SIRADAKİ HABER