Havalimanları Güvenlik Memurları Günü kutlaması Cizre'de yapıldı

Havalimanları Güvenlik Memurları Günü kutlaması Cizre'de yapıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği (SİHAGÜVDER) tarafından Cizre'de organize edilen 1 Mart Havalimanları Güvenlik Memurları Günü kutlama programına katıldı.

Cizre Divan Otel’de gerçekleştirilen kutlama programına Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Cizre Kaymakamı/ Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, İdil Kaymakamı / Belediye Başkan V. Refik Özsoy, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Ümit Ekinci, DHMİ Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Eyyüp Aydos, DHMİ İnşaat Emlak Daire Başkan Yardımcısı Yılmaz Budunoğlu, DHMİ Destek Hizmet Daire Başkan Yardımcısı Murat Başaran, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Müdürü Şükrü Benek, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Türk Ulaşım Sendikası Genel Başkanı Nurullah Albayrak, SHGM Havacılık Güvenliği Daire Başkanı Ramazan Dursun, SİHAGÜVDER Genel Başkanı Cem Uysallı, siyasi parti ve STK temsilcileri, Havalimanı çalışanları ve güvenlik memurları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın başında SİHAGÜVDER tanıtım videosu izlenildi.

Programda konuşan Vali Pehlivan,

"Güvenlik adeta sıfırların önündeki 1 gibidir. Güvenlik varsa hem sosyal yaşamda hem ekonomik sahada, akla gelebilecek bütün alanlardaki faaliyetlerin önü açılıyor ve yapılması planlanan bütün etkinlik ve faaliyetler de anlam kazanıyor. Hele ki havacılık, sivil havacılık gibi dünya ekonomisinde, dünya sosyal yaşamında vazgeçilmez paya sahip olan bir alanda güvenliğin ne kadar önemli olduğu ortadadır.

Malumunuz, dünyada artık globalleşmeden bahsediliyor. Dünya birbirine entegre olmuş durumdadır. Seyahatlerin büyük bir yüzdesi hava yolu ile yapılıyor. Örneğin turizm sektöründe %90-95 nispetinde turizm hareketliliği hava yoluyla sağlanıyor. Yapılan çalışmalar ortaya koyuyor ki havacılık sektörü yaklaşık 63 milyon işi etkiliyor. Bu çok büyük bir rakam. Direk istihdam 10 milyon olarak ifade ediliyor, dolaylı istihdam da 10 Milyon, toplamda 20 milyonun üzerinde bir istihdamdan bahsediliyor. Bu, etkilediği sektörler haricindeki, yalnızca havacılıkla ilgili olan istihdamdır. Oluşturduğu katma değer ise trilyonlarca dolar ile ifade ediliyor.

Böylesi büyük bir sektör içerisinde güvenlik en temel konulardan biri olma niteliğini teşkil ediyor. Ülkelerin kendi devlet yapıları, kendi işleyişleri içerisinde havacılık sektöründe güvenliği sağlamaya yönelik yapılanma şekilleri var. Bizim ülkemizde de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğümüzün genel koordinasyonu altında, sayısı 56 olan hava meydanlarının güvenliği entegre bir çalışma sistemiyle sağlanır. Güvenlik personelimiz, genel kolluğumuz, emniyetimiz, jandarmamızın görevleri de elbette bütün güvenlik alanlarında var olduğu gibi bu alanda da mevcut. Bununla birlikte havalimanlarında genel kolluğun en önemli paydaşları güvenlik memurları ve özel güvenlik görevlileridir. İl olarak kendi havaalanımızda da bunu sağlamak üzere yapımızı kurmuş durumdayız. Birbiriyle entegre, iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışıyorlar ve seyahat edenlerin, yolcuların, araçların güvenliği, meydanların genel güvenliği gibi görevleri ifa ediyorlar.

2012'de kurulan SİHAGÜVDER'in 2013 yılından itibaren 1 Mart'ı Havalimanları Güvenlik Memurları Günü olarak kutluyor olması ve ilk kez Ankara dışında bu kutlamayı bizimle gerçekleştiriyor olmasından dolayı da duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

Kadim bir şehir olan Şırnak İlimizde, 40 yıla yaklaşan terörle mücadele sürecinde vatandaşlarımız türlü çeşit sıkıntılar, eziyetler, zorluklar yaşadı. Şükürler olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde bütün Bakanlıklarımızın, başta güvenlik güçlerimizin, emniyetimizin, jandarmamızın, silahlı kuvvetlerimizin, Mehmetçiğimizin ve korucularımızın müşterek gayreti ile güvenlik ve huzur ortamını yakalamış durumdayız. Her geçen gün çok daha güvenli, çok daha huzurlu yıllara doğru hızla yol alıyoruz. Güvenlik ve huzur ortamı sağlandıkça her alanda faaliyet çeşitliliğimiz de artıyor. Bu bağlamda hem kamu yatırımlarımız hızla artıyor hem de sosyo-kültürel faaliyetler, spor faaliyetleri, organizasyonlar bugün olduğu gibi ulusal nitelik taşıyan derneklerimizin, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri İlimizde yapılmaya başlanıyor. Biz de İl olarak ilçelerimizle birlikte ev sahipliği yapmaktan bugün olduğu gibi bundan sonra da mutluluk duyacağız. Ulusal hatta uluslararası nitelik taşıyan faaliyetlerin İlimizde çeşitlenerek artması için de hep beraber gayet göstereceğiz. Pandemi şartlarına rağmen geçen iki yıl içinde ev sahipliği yaptığımız beş ayrı ulusal spor organizasyonu, uluslararası Nuh Tufanı ve Cudi Dağı Sempozyumu, gelecek Mayıs ayında yapacağımız uluslararası Cudi Cup Tenis Şampiyonası gibi faaliyetlerimiz bu konudaki somut örneklerdir.

Bu etkinlik vesilesiyle 1. Mart Havalimanları Güvenlik Memurları Günü’nü kutluyorum, bu organizasyonu İlimizde gerçekleştirdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İlimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum." dedi.

SİHAGÜVDER Başkanı Cem Uysallı'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Ümit Ekinci, SİHAGÜVDER Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Balcı, SİHAGÜVDER Bilim Kurulu Başkanı Dr. Burhan Çapan, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ve Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak da birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Daha sonra dernek faaliyetleri tanıtımı ve pandemi sürecinde havaalanında güvenlikle ilgili yürütülen çalışmalar ile ilgili videolar izlendi.

Katkı ve katılım sağlayanlara çiçek ve hediye takdim edilmesinin ardından program, günün anısına yapılan pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2022, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER