Paskalya Bayramı hazırlıkları devam ediyor

Hristiyan aleminin Paskalya bayramı hazırlıkları devam ediyor. Süryani hemşehrilerimiz Pazar günü kutlanacak Paskalya bayramı için Meryem Anakilisesinde hazırlıklara başladı.

Paskalya Bayramı hazırlıkları devam ediyor

İdil Belediye Eş başkanı Türkan Kayır Pazar günü kutlanacak İsa Mesihin diriliş Bayramı olarak kabül edilen Paskalya Bayramı için İdil Meryem Anna Kilisesinde hem Ayin, bayram tebriklerin kabulü için tüm hazırlıkların yapıldığını ifade etti. Kilisede bayram Ayinden sonra bayram kutlamasının başlayacağı belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2024, 08:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadi  Haksöyler.
Kadi Haksöyler. - 2 hafta Önce

Sayin idil gazetesi, siz gazetecilik mi yapiyorsunuz?Yoksa körü körüne bağlılık propogandası mi yapıyorsunuz.
Meryem Ana kilisesi Müteveli heyeti başkanı SN.Robert Tutuş’Beyefendi olmasına rağmen ,Belediye başkanın kilisede etkinlik yapması laikliğe aykırıdır. Belediye Başkanı gitsin ,belediyede etkinlik yapsın, Biz ne belediye başkanına karşiyiz, nede SN Robert Tutuş beyin avukatı yiz. Koçerler Elit ,Makul ve akil adamlardır, Lütfen bir düzeltme haberi yapın ki haber değeri olsun , NE ZAMANDAN BERİ KAYMAKAM VEYA BELEDİYE BAŞKANI CAMİDE BAYRAM ETKİNLİĞİ YAPMIŞ ,Yani anlatabildimi ? saygilarımla

kerim Togan
kerim Togan - 2 hafta Önce

Hazak’ta. Yıllar önceki Bayramlarda çocuklar, ve gençlerin.Bayram Sevinç’i çok neşe ve sevinçle geçerdi. Çünkü aşağı ve yukarı mahalle çocukları, guruplar halinde Ev Ev dolaşarak Ev sahibleri çocukların Bayram sevincinini Güler yüzle karşılardı,o zaman şimdiki gibi bolluk yoktu. Bayramlık olarak çocuklara verdikleri.Kırmızı yuvarlak ortası delikli. Kılo Kılo dediğimiz ufacık şekere bile Cook sevinirdik. Hatta o zamanki çocuklar İdil’de çok şanslıydılar. Her iki Dinin Bayramlarını beraber kutlardık.
Bu vesileyle o yılların çocukluk duygularımla tüm.Hazak taki çocuklara, gençlere, ve İdilde yaşayan Süryanilere,ilk idil kadın Süryani eş Başkanı Şükran kayır hanıma,tüm orthodox alemin diriliş- kıyam Bayramlarını kutlar kom Moran men kabro. Halleluja

Bayramlar sevgidir, sevinçtir,merhamettir,însanlar birbirini afetmektir.

SIRADAKİ HABER