Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 61kişi gözaltına alındı

Şırnak İl ve İlçelerinde düzenlenen operasyonunda 61 kişi gözaltına alındığı kaydedildi. Operasyon kapsamında İdil ilçe merkezine bağlı Yarbaşı köyünde adreslere düzenlen operasyonda Resul Ucaş Ahmet Danger kişilere ait adreslerde hanelerine de olmadığı için gözaltına alınmadıkları ifade edildi. Bu kişilerin nerede oldukları ilgili bilgi akınmaya çalışıldı.

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 61kişi gözaltına alındı

Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda 61 şüpheli gözaltına alındığı belirtildi. 

Şırnak'ta İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Habur Kara Hudut Kapısı Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kaçakçılık operasyonlarında 61 şüpheli yakalandı. PYD/PKK terör örgütüne yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındığı 3 kişininde arandığı belirtilirken, Operasyonlarda sentetik uyuşturucu, eroin, esrar, uyuşturucu nitelikte hap, kaçak sigara, elektronik sigara, tütün, makaron, akıllı saat, kablosuz kulaklık, makyaj malzemesi, termos, çay ve cep telefonu ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Şırnak'ta düzenlenen asayiş ve kaçakçılık operasyonlarında 61 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Habur Kara Hudut Kapısı Şubesi ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş ve kaçakçılık ve terör operasyonda operasyonlarında, 61 şüpheli yakalandı. Terör operasyonu kapsamında İdil ilçe merkezine bağlı Yarbaşı köyünde adreslere yapılan baskında 3 kişi ikamet adreslerinde olmadıkları için gözaltına alınmadığı belirtildi. Sulak Köyünde 4 kişi ise gözaltına alındığı ilçe jandarma komutanlığında sorguları sürdüğü açıklandı. 

Yapılan aramalarda, bir miktar sentetik uyuşturucu ve eroin, 50,41 gram esrar, 7 uyuşturucu nitelikte hap, kaçak 6 bin 935 paket sigara, 227 elektronik sigara, 213 kilogram tütün, 200 paket elektronik sigara tütünü, 12 bin 400 makaron, 3 bin 297 akıllı saat, kablosuz kulaklık, makyaj malzemesi, termos, 26 kilogram çay ile 22 cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2024, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER