Uludere ilçesinde bağ ve bahçelerde bolca yetişen organik kara üzüm, bağ sahipleri tarafından her yıl geleneksel olarak organik pekmeze dönüştürülüyor. Önce üzümleri toplayıp çuvallara doldurarak kil ile harmanlıyorlar, bir süre çuvalda bekleyen üzümleri özel olarak yaptıkları süzgeçli ezme makineleri ile ezerek elde ettikleri suyu büyük kazanlara aktarıyor. Odun ateşinde, kazanda kıvama gelene kadar bir kaynama süreci geçiren pekmez, 4-5 günlük soğuma ve dinlendirme aşamasından geçiyor. Ortalama 8-9 kilo üzümden 1 kilo pekmez elde ediyorlar, pekmezin kilosunu 100 liradan satıyorlar
Üzüm pekmezinin kilosu 100 liradan satılıyor

YORUM EKLE
1
Almanya’ya göç etmeye devam ediyoruz
2
Abdulhelim Elçioğlu trafik kazasında hayatını...
3
Cizrespor'un BAL'a ligine katılmama kararı...
4
"Kültür Şöleni Ses Yarışması" düzenlendi
5
Babacan: Bahçeli Şemdinli’de dolaşsın, Cizre’nin...
6
Tespih koleksiyoncuları Şanlıurfa'da buluştu
7
Düzenlenen operasyon da 52 gözaltı
8
Turabdinde tarihin akışını değiştiren karizmatik...
9
Ayak tenisi bölge yarışmaları Diyarbakır'da...
10
Şırnak Valisi Pehlivan, yurtta kalan öğrencilerin...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK

GÜNEŞ

ÖĞLE

İKİNDİ

AKŞAM

YATSI
SIRADAKİ HABER