Düşük gelirli ailelere aylık 1250 TL maaş

Düşük gelirli ailelere aylık 1250 TL maaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, göreve gelir gelmez yapılan sosyal yardım ağlarının genişletileceğini duyurdu. Belli bir gelirin altında geliri olan tüm ailelere nakli yardım yapılacağını belirten Göktaş, bir yıl boyunca bu ihtiyaç sahibi ailelere her ay ödenmek şartıyla nakdi yardım yapılacağını belirtti.

Evdeki çocuk sayısına göre bu yapılan para yardımlarının arttığına dikkat çeken bakan Mahinur Göktaş, başvuruların e devlet üzerinden yapıldığını ve başvuruların 12 Haziran 2023 tarihi itibariyle başlayacak şunu belirtti. Bakanlık bu konuyla ilgili ayrıca bir açıklama yaparak başvuruların hem e devlet üzerinden hem de sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerinden yapıldığını söyledi.

Bu son yayınlanan sosyal yardım paketiyle milyonlarca aile, daha doğrusu belirli bir gelire sahip aileler aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunmuş olduğu bu para yardımı ile ek gelire sahip olacaklar.

Her ay ihtiyaç sahiplerine ne kadar nakdi yardım yapılacağına dair bakanlık kendi resmi internet sayfası üzerinden çocuk sayısına göre ne kadar verileceğine ve kimlerin bu sosyal yardımdan faydalanacağına dair şu bilgileri paylaştı;

Program kapsamında hane içinde kişi başına düşen aylık geliri;

• 450 TL ve altı olan hanelerimize aylık 1.250 TL,

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2023, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER