Mesleki Eğitim Merkezi kursları başladı

Mesleki Eğitim Merkezi kursları başladı

Yeni mesleki eğitim modeliyle ile ilgili yapılan yeni düzenlemeyle harekete geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede 1 olan Mesleki Eğitim Merkezi sayısını 2' ye çıkardı. 2 ay içerisinde yüzlerce öğrencin başvurusuyla mesleki eğitim başladı. Yüzlerce öğrencinin başvurması ile iş yerleri ile sözleşmeleri yapılarak işe başlamaları sağlandı. Böylece daha önce çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış olan gençler mesleki eğitim merkezleri sayesinde hem eğitimlerine devam ediyor hem de çalışarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Haftanın bir günü bu merkezlerde eğitim gören öğrenciler, 4 gün de iş yerlerinde usta öğreticiler refakatinde çalışarak meslek öğreniyorlar. Öğrenciler mesleki eğitim merkezlerinde eğitimlerini tamamlayarak lise diplomalarının yanı sıra ustalık ve iş yeri açma belgesini alarak kendi işlerini kurabilecekler. 

EML VE ÇPL'DE MESLEKİ EĞİTİM BAŞLADI

Mesleki Eğitim Programları kapsamında EML'de açılan ustalık sertifakısı alma kursu başladı. Selman Karaaslan Hoca 50 kursiyerin bir hafta boyunca ders aldıktan sonra sınava tabi tutulacağını belirtildi. Bir hafta sonra bugün test sınavına giren kursiyerler kurslarını tamamladıkları ifade edildi.

Okul Müdürü Rıdvan Sağlam Mesleki Eğitim Merkezi ilgili şu ifadeleri kullandı."Mesleki eğitim merkezleri, ortaöğretim kademesinde bulunan bir mesleki eğitim okuludur. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren okullardan mesleki eğitim merkezlerinde 9 Aralık 2016 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 6764 sayılı Kanun ile çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınmış ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu olarak yapılandırıldı. Eğitim süresi ise 4 yı Ortaöğretim; ilköğretime dayalı dört yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinin tümünü kapsıyor. Bu okul ve kurumları bitirenlere bitirdikleri programın özelliğine göre diploma veriliyor. Ancak mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin diploma alabilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen fark derslerini tamamlamaları gerekiyor. 

Mesleki Eğitim Merkezi programına İdililer yoğun ilgi gösterdiler. 4 gün de iş yerlerinde usta öğreticiler refakatinde çalışarak meslek öğrenmek isteyenlerin sayısı yüzlere vardı. Usta Öğretici belgesi almak isteyenlerin sayısı yüz sınırında. Kursumuzu başladı ve bu hafta tamamladık. Bugün test sınavını yaparak işlemimizi tamaladık. Mesleki Eğitim merkezi idil esnafımız için bir fırsat  bu fırsatı doğru değerlendirmelerini istiyoruz. Vatandaşın gösterdiği ilgiden memnunuz."dedi

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2022, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER