İç hat uçak seferlerinde tavan fiyat 699 liraya çıkarıldı

İç hat uçak seferlerinde tavan fiyat 699 liraya çıkarıldı

 Akaryakıt fiyatları, yol geçiş ücretleri ve döviz kurlarındaki artışlar ulaşım ücretlerinde yeni zamları beraberinde getiriyor. Yaklaşık üç ay önce 499 TL'den 599'TL'ye çıkarılan iç hat havayolu tavan bilet fiyatları yüzde 16 zamla 699 TL'ye çıkarıldı. Sözcü'de yer alan habere göre otobüsle bilet fiyatlarına da ortalama yüzde 20 zam yapılacağı ifade ediliyor. 

SEYAHATLER YÜZDE 50 AZALDI

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım "Önümüzdeki dönemde piyasaları takip edeceğiz ama kısa zamanda bir düzelme görülmüyor gibi" dedi. Akaryakıt fiyatlarının yanı sıra yol ve köprü ücretlerinin de maliyetlerini katladığını söyleyen Yıldırım, özellikle üçüncü köprü zorunluluğunun yolcuyu kaçırdığını ve otobüsçüyü perişan ettiğini ifade etti.

Seyahatlerin geçen yıla göre yüzde 50 oranında azaldığını ifade eden TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, vatandaşın yolculuk edemez hale geldiğini belirtti. Bu nedenle kamudan destek istediklerini söyleyen Yıldırım, “Öncelikle biletlerde KDV yüzde 1'e düşürülmeli, daha sonrasında da yol ve köprü geçiş ücretlerinde bir indirime gidilmeli” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER