İdil Ziraat Fakültesinin Şırnak'a taşıma aybı size yeter.. Untanın!..

İdil Ziraat Fakültesinin Şırnak'a taşıma aybı size yeter.. Untanın!..

İdil Ziraat Fakültesinin Şırnak'a taşınma kararına karşılık, İdil'de bulunan Siyasi parti teşkilat başkanları, Mahalle muhtarları, STK temsilcileri, ilçe Kaymakamı Belediye Başkan V., hükümeti temsilen AK Parti İlçe Başkanı Murat Ay başta olmak üzere, İdil'in kanaat önderleri, yerel Medya temsilcileri Şırnak Üniversitesi sanatonun aldığı karara binaen Şırnak Ak Parti Milletvekilli Aslan Tatar'a, Tatarın şahsında Şırnak halkını temsilen Şırnak'lılara, İdil halkının karardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, gelenek ve görneklerin örf ve adetlern öğretilerini dikatte alınmasını rica edilerek alınan kararın afını isteyen İdil'liler Tatar'dan Şınak İlinin ağası olarak fakültenin İlle taşınmasını istemediklerini dile getirdiler. 

Tatar İdil'lilerin talebini dikate alarak, "Ben sağ olduğum müddetçe Ziraat fakültesi İdil'den taşınmayacak" diyerek idil'lilere söz vermesi gündemin tansiyonunu düşürürken herkes rahatlamıştı. İdil'liler konu kapanmış derken, Rektör Prof. Dr. Alkış'ın sosyal medya hesabında Ziraat Fakültesinin Şırnak' a taşınacağı duyurması herkese küfür edecek bir durum gibi ortaya çıkması İdil halkını derinden yaraladı. Karara tepkili olan idililer, Rektör Alkış'a "Sizin taşıdığınız, İmamlık, yazarlık, Prof'lük, Şırnak'lık ünvanlarınıza yakışırmı hoca efendi." diyerek ne kadar öfkeli oldukları görüldü. Bu ayıba ne denilir? Yorumu herkese açıktır. " Aslan Ağa'nın verdiği sözü üzerine söz söylemek çok ağırdır rektör hoca. Bu saatten sonra ziraat fakültesi taşınırsa namertlik söz konusu olduğunu unutmamak gerekir." demleri ilçenin Alkış'a ne kadar tepkili olduklarını gösteriyor. Bu aybın yaşanmasına rektör hocanın sebeb olduğunu dile getirildi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2023, 09:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
İdilli biri
İdilli biri - 10 ay Önce

Ziraat fak. İdilden taşınmasının sebeplerine bakmak gerekir.Kendi şahsı düşünceme göre başlıca birkaç nedeni var.
1.İlçenin geçmişine baktığımızda ideolojik olarak halkın en az %80 hep iktidarlara muhalif kanadı destekliğini görüyoruz nitekim yakın geçmişte yapılan seçimlerde halkın genel eğlimi iktidar karşıtı bir tavır alıp,muhalif hareketi desteklemeleriydi,bu nedene göre kararı değerlendirirsek ilçe halkını cezalandırma olarak düşünebiliriz.
2.İdil SAHİP -siz-li bir ilçedir,ilçede nerdeyse 10 tane farklı aşiret ve nihatinde her aşiret ilçeyi hegemonyasına almak istiyor, pasta küçük ama yiyeci çok durum böyle olunca ortaya sahipsiz ilçe izlenimi veriyor.Aşiretlerin önde gelenleri bir araya gelerek ortak bir metine imza atarak DİK duruşlarını gösterebilirdi.
3.İlçe yıllardır gelişime kapalı bir türlü istediği ivmeyi yakalamadı.
...

Sahipsiz İdil
Sahipsiz İdil - 10 ay Önce

Ya biz sahipsiz bir idil halkıyız. Bunu öğrenin. Bilin . Bir şeyi sorgulamak ve onu eleştirmek tabi bizim doğal hakkımız. İdil’in çok eksikleri var . Diğer ilçelere nazaran buyrun: 1. Sahipsiz 2. Halk bilinçli değil 3. İdareciler milliyetçi 4.askerlik şubeniz yok 5. Köy halk pazar yeri yok 6. Kütüphaneniz yok 7.suyunuz yok 7. 1937 beri bir ilçe çöp ve çöplükten geçinmiyor . 8. Adam gibi adam yok !!!! Maalesef böyle gerçekten hizmet için gelecek kendi yandaşını yanına koluna takmayacak , her ihaleyi kendi dostuna akrabasına vermeyecek gerçekten idil halkı için çabalayacak uğraşacak adam gibi bir adam olacak !!! Dönüp baktığında maalesef yok !!! Yani ağlamayı bırakın . Siz , biz hepimiz İdil’e sahip çıkmıyoruz nasıl bir millet vekili çıksın.

SIRADAKİ HABER