Fakülteme Dokunma eyleminde basın açıklaması

Fakülteme Dokunma eyleminde basın açıklaması
HABERİN GALERİSİ
Fakülteme dokunma

Fakülteme dokunma

Fakülteme dokuunma kabul etmem! 
İdil Ziraat Fakültesinin Şırnak'a taşınma kararına karşı tepkiler giderek büyüyor. İdil STK temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları, Muhtarlar, Çarşı esnafında aralarında olduğu kalabalık kitle sanat sokağında basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasına Ak Parti İlçe Başkanı Murat Ay, Eyüphan Abay, Sırtköy Belediye Başkanı Kadir Balica, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağan, Karalar Beldiye Başkanı Halef İnan, Gelecek Partisi ilçe Başkanı Hamit Aslan, Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Nuri Aykan, Deva Partisi ilçe Başkan yaard. Mustafa Bulduk, İyi parti İlçe Başkanı Süleyman Zan, İdil 1937 Spor Kulübü Başkanı Ekrem Şimşek, Yeniden Refah İlçe Başkanı Sadullah Yılmaz, Atakent Mahalle Muhtarı Hamit Aslan, Yukarı Mahalle Muhtarı Şerif Eğdemir, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Arif Cakasın, Şırnak Ticaret Odası Başkan Yard. Uğur Şakar, Hüda Par İlçe Başkanı Mehmet Narçin çarşı esnafı katıldı. 

Basın Açıklamasını Ziraat Başkanı Ahmet Yağan yaptı. Yağan konuşmasında" Ziraat Fakültesinin taşınma işi tamamen politik bir karardır, bu kararı Şırnak'a  Ak parti milletvekili olan şahıs, Şırnak Üniversitesine Rektör olan Şırnak'lıların kendilerini Şırnak'a ispatlama sahasına döndü. Ama bunu unutmayın ki siz sadece Şırnak'ın ne milletvekilli, nede Rektörüsünüz. Siz bütün Şırnak'ın milletvekilisiniz, sizde bilim adamısınız, Şırnak'ilçelerinde evladısınız, yerel davalara inme size ve cübenize yakışma Rektör Hocam. Sanato da almış olduğunuz taşınma kararınızı İlçe halkı adına kabul etmiyoruz kararı ve aynı zamanda kınıyoruz. " Yağan'ın konuşmasından sonra Karalar Belediye Başkanı Halef İnan verilen söze ihanet edildiğini belirterek fakülte taşındığı taktirde tepkilerin büyük olacağını söyledi. 
Kalabalık daha sonra yürüş halinde Ziraat Fakültesine kadar yürüdü. Fakülte binasına Ziraat Fakülteme dokunma pankartı astıktan sonra dağıldılar. 
Haber-Fikret Saka

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2023, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER