Ziraat Fakültesi Dekanı ne yapıyor sizce?

Ziraat Fakültesi Dekanı ne yapıyor sizce?

Haftalarca, aylarca Ziraat Fakültesine uğramayan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşek nihayet fakülte için yürüttüğü çalışma faliyetleri ortaya çıkmaya başladı. Ziraat Fakültesi öğrencilerini, hoca öğrenci ilişkilerini kullanarak, öğrencilere CİMER'e biz Şırnak'a taşınmak istiyoruz yazın talebi öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrenciler okulla yeni geldiklerini, yaşanan durumdan bilgileri olmadığını, İdil'in eğitim noktasında Şırnak'a nazaran daha cazip ve eleverişli olduğunu dille getiren öğrenciler, Şırnak'a değil İdil'de kalmak istediklerini söylediler. 
Şırnak Üniversitesi Rektör yardımcısı, Ziraat Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Mehmet Şimşek son zamanlarda görevleri dışında işlerle uğraşması dikkat çekmesi, Mehmet hocanın üniversitede geçirdiği soruşturmalar, elinden alınan görevleri geri almak, Rektör hoca'nın üzerinde Şırnak'lılara şirin görünmek için yaptığı şekilde yorumlandığı kaydedildi. 

Şimşek, Üniversite, HES Balık üretme proje çalışmalarını yürtürken rektörlük Mehmet Şimşek'in proje çalışmalarını durdurduğu, hakında bir soruşturmanın yürütüldüğü ortaya çıktı. Yürütülen soruşturmaların dikkat çekmemesi için Ziraat Fakültesinin taşınma faliyetlerini öğrenciler, fakültede iş yapmama eylemi üzerinde  bilinçli bir şekilde yürütmesi dikkatlerden kaçmadı.
Siyaset içinde siyaset yapan Mehmet Hoca, Eski Rektör M. Emin Erkan döneminde Dekanlık görevine getirilirken, Ziraat Fakültesi bünyesinde Tarım Ekonomi bölümü açılmasına rağmen öğrenci alabilmesi için gerekli eğitim şartları bilinçli bir şekilde sağlamaması şimdi anlam kazanırken, bina yetersizliğinden dolayı taşımak istediğini söyleyen Şimşek Hoca'ya aynı yerleşke içerisinde ortaokul binası Millieğitim bakanlığından tahsis edilmesine rağmen taşıma işlemini bilinçli bir şekilde erteleyerek kaderden gelecek bir eyleme muhtaç kalarak aylarca beklemesi dikkatlerden kaçmamıştı. Hafta'da iki kez İdil'e gelerek Dekanlık görevini yürütürken, yorulduğunu söyleyip gelmeyen Şimşek, Üniversitede başka görevler alarak aylarca üniversiteye uğramadığı ortaya çıkınca, yürütüğü projelere örtünerek kaus ortamı yaratmakta usta çıkmıştı. Fakültenin öğretim üyeleri bu durumdan yaralanarak onlarda gelmeyince, Eski Rektör fakulteye uğrarar kimseyi görmeyince soruşturma başlatarak olaya el koymuştu. Şimşek, sorunlara çözüm üretmezken, bir akşam fakülte öğrencilerine Şırnak'ta ders vereceğini belirterek mesaj atmasına öğrenciler tarafından ifşa edilence Rektör hocanın dikkatini çekmeyi başarmıştı.
Ziraat Fakületesi Dekanı Mehmet Şimşek'in Siyaset içinde siyaset yapması H. Halef İnan tarafından fark edildiği, Şimşek'in bu davranışı Rektör Alkış hocanın hoşuna gitmesi verdiği destekle ortaya koyarken, bu bilgilerden beslenen Rektör Hoca kredilerini tüketerek eğitim işimden uzaklaşarak mahalle kavgasına girerken ilk defa bu kadar mutlu olması gözlerden kaçmadığı görüldü. Rektör Hocanın yaptığı açıklamaları yanlış bilgilerle yapması ön yargılarla hareket ettiğini gösterirken Ziraat Fakültesinin Prof. Dr.Ali Akmaz döneminde İdil'de kurulduğunu unutup, Şırnak'ta kurulduğunu söyleyip, idl'e getirildiğini söyleyecek kadar aciz duruma düştüğünün göstergesi olarak yorumlandı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2023, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER