İdil'de e-sınav merkezi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce birçok il ve ilçede uygulamaya konulan Elektronik Sınav Merkezi İdil'de hizmete sunuldu.

İdil'de e-sınav merkezi açıldı

Vatandaşların randevu alarak girebilecekleri, motorlu taşıtlar sürücü kursiyerleri teorik sınavlarının tümü artık İdil'de Elektronik Sınav Merkezi’nde  gerçekleşecek. Elektronik Sınav Merkezi, Nusaybin, Kızıltepe daha bir çok ilçede yok ken İdil ilçe merkezinde açılması büyük bir şans olarak değerlendirilirken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün toplumsal duyarlığa verdiği önemin yanı sıra eğitim çıtasını İdil'de yükseltmek için yaptığı çalışmalardan sadece biri olarak kayıdlara geçtiği ifade edildi.

İmam Hatip Ortaokulu'na ait binanın bir bölümünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının bitişiğindeki okulda açılan E-Sınav Merkezinde şimdiye kadar bir çok e-sınavın yapıldığı kaydedildi. Motorlu taşıtlar sürücü kursu yöneticileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit'in büyük bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederken kursiyerlerin komşu ilçelerde sınava girdiklerini söyleyen yöneticiler kursiyerlerin artık kendi ilçelerinde sınava girdiklerini belirtirken bu çalışmadan dolayı Yunus Babayiğit'e teşekkür etiklerini söyledi.

E - Sınav Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit “Elektronik Sınav Merkezi'nin İdil ilçemizde açılması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı merkezi sınavlarına girmek isteyen adaylar başka il veya ilçeye gitmek zorunda kalmadan ilçemizde sınavlarına girebileceklerdir. Elektronik Sınav Merkezimizin şimdiden tüm adaylarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2022, 23:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER