Cizre'li yazar Yaşin'in iddiası: Hz. Peygamber İbrahim Cizre'lidir

Cizre'li yazar Yaşin'in iddiası: Hz. Peygamber İbrahim Cizre'lidir

Bastırdığı 8 Türkçe Kitabının ardından ilk defa Kürtçe bir kitap bastıran Cizreli Tarihçi-Yazar Abdullah Yaşın, ”Peygamber İbrahim” isimli kitabında Hz. İbrahim Peygamber’in Cizre’ye bağlı Babil Köyünden olduğunu” iddia etti.

Cizreli Tarihçi-Yazar Abdullah Yaşın, yeni bastırdığı “Peygamber İbrahim” adlı kitabında Hz. İbrahim’in Kürt ve Cizre’nin Babil köyünden olduğunu.1.Babil Krallığının Cizre’de olduğunu.2.Babil Krallığının Irak’ta olduğunu. Harran Kralı Nemrut’un Kürt olmadığını isminin Asditakim olduğunu. Hz. Hacer’in Mısır Kralı 2.Senusret’in kızı yani Firavun kızı olan Hatsepşut olduğunu.” İddia etti.

Yazarlık hayatına 1983 Yılında “Bütün yönleri ile Cizre” kitabı ile başladığını şuana kadar 8’i Türkçe,11 Kürtçe kitabı olduğunu ve ilk defa da bir Kürtçe kitap bastırdığını ifade eden Tarihçi-Yazar Abdullah Yaşın, 1973’te başladığı “Peygamber İbrahim” adlı kitabın 50 yıllık bir çalışmanın eseri olduğunu söyledi.

Tarihi Kırmızı Medrese’de düzenlenen kitap tanıtım töreninde açıklama yapan Yaşın, ”Hz. İbrahim ile ilgili Suudi Arabistan’da, Suriye’de, Irak’ta ve Türkiye’de ne kadar bilgi ve belge varsa Arapça, Osmanlıca, Kürtçe, Türkçe, İngilizce topladığını ve 20 tefsir incelediğini belirtti.
Hz. İbrahim’in Cizre’nin Babil Köyünden ve Cizreli olduğunu ispat ettiğini belirten Tarihçi-Yazar Abdullah Yaşın, “ben bunu kendi kafamdan söylemiyorum. Bütün dünya arkeologları ve tarihçileri Babil’i Irak’ta biliyor. Ama esas Babil Cizre’ye 28 km. uzaklıkta bulunan Babil Köyündedir. Jorgen Lausue diye bir araştırmacının bir tablet bulduğunu ve bu tabletin üzerinde de Akad Kralı Sargon Hz. İsa’dan 2400 yıl önce Babil Krallığını yakıp yıkıp oradaki Tanrı heykellerini alıp Akadların başkenti Agade’nin yakınında yeni bir şehir kurup oraya Babil deyip o tanrı heykellerini buraya yerleştirdiğini söyledi.

Bunuda destekleyen belgelerin de olduğuna vurgu yapan Yaşın, ”Cizre’nin Düzova (Huser) köyünde Hz. İbrahim’in babasının aşireti olan “Azerki” aşiretinin olduğunu söyledi. Hz. İbrahim Şanlıurfa’da doğmuş ancak aslı Cizrelidir.”

Kitabın kapağında kullandığı heykel resminin Prof. Dr. Osman Ahmed Mahmud Muhammed İsmail El Savdavi tarafından bu heykelin tespit edildiğinin altını çizen Yaşın, “ben bunu 2003 yılında tespit ettim ve bunu sakladık. Şuanda da ilk defa Hz. İbrahim’in resmini Dünya ile paylaşıyoruz.Hz. İbrahim Urfa’dan sonra Suriye’de on yıl kaldı. Orada yaşanan kıtlıktan dolayı Eşi Sare ve yeğeni Lut ile birlikte Mısır’a gitmiş. Orada yaşanan Hz. Sare olayından sonra Mısır Firavunu 2. Senusret Hz. İbrahim’den özür dilemiş ve kendi kızı olan Hatsepşut yani Hz. Hatice’yi onlara hizmetçi olarak vermiştir. Bu heykelini de orada yaptırmıştır.
Hz. İbrahim (A.S) İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilikte çok önemli olduğu için ve insanların babası sayıldığı için. İlk defa ben Müslüman’ım dediği için herkesin onu sevdiğini kendi aşireti ve milletinden olduğunu göstermeye çalıştığını belirten Tarihçi-Yazar Abdullah Yaşın, ” Hz. İbrahim’in İbrani, Arami, Summeli, Akadi değildir Kürt’tür.” Bunu da şöyle İbrahim isminin söyleniş, okunuş ve bu ismin neleri ifade ettiğini açıklamalı olarak söyleyerek açıklayan Yaşın, ayrıca Suudi Arabistan Bilgilendirme Bakanlığı 1986’da Peygamberler Soy Ağacını bastırıp dağıtmışları ve bende o zaman bir tanesini alıp saklamıştım. Orada diyor ki “sonradan Araplaşmış Araplar”. Hz. İsmail (A.S) annesi Hacer Mekke’ye geldikleri zaman Hz. İsmail onlardan Arapça öğrenmiş ve bunu bütün bilim adamları söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2024, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER