1200 Arılı Kovan ve Malzeme Dağıtımı yapıldı

idil Kaymakamı Zafer SAĞ yaptığı açıklamada; hedeflerinin ilçe tarımını ve üretimi artırmaya yönelik projeleri sürdürülebilir hale getirerek çalışmalarına devam edeceklerini belirti.

1200 Arılı Kovan ve Malzeme Dağıtımı yapıldı

 Arıcılığı İlçe merkezi ve Köylerde Geliştirme Projesi Kapsamında 40 Arıcıya 30 Arılı Kovan ve Malzeme dağıtımı yapıldı.

GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi Kapsamında, İdil Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün yaptığı proje GAP İdaresi Başkanlığı tarafından %70 hibeyle 1200 kovanlı arı ve  malzeme dağıtımı yapıldı. Projeden yararlanan 40 çiftçiye önce Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Arıcılık Kursu verilip, sertifika almaları sağlanmıştı. Projeyle 40 Çiftçiye 30 ‘ar kovan olmak üzere 1.200 arılı kovan ve malzeme dağıtımı kura çekimi gerçekleştirerek hak sahiplerine dağıtımı yapıldı.

Dağıtıma İlçe Kaymakamı Zafer SAĞ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman ALÇI, Ziraat Fakültesi Dekan yardımcısı Mustafa Rüstemoğlu, Teknik Personeller ve yararlanıcı çiftçiler hazır bulundu. idil Kaymakamı Zafer SAĞ yaptığı açıklamada; hedeflerinin ilçe tarımını ve üretimi artırmaya yönelik projeleri sürdürülebilir hale getirerek çalışmalarına devam edeceklerini belirti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER