Kadın Çiftçilerimize yönelik Girişimcilik Kursu Başladı

Kadın Çiftçilere yönelik açılan kursa 40 kadın kursiyer katıldı. Kadına girişimci Çiftçilere yönelik eğitimi Cizre meslek Yüksek okulu Müdürü Vedat Sönmez’in  verdiği kursta İlçe Tarım Hayvancılık Müdürü Osman Alçı, Eğitim programında yaptığı konuşmada kırsal alanda kalkınmanın ve tarımda sürdürülebilirliğin sağlanmasında kadın çiftçilerin rolüne değindi.

Kadın Çiftçilerimize yönelik Girişimcilik Kursu Başladı

Kadın Çiftçilerimize yönelik Girişimcilik Kursu Başladı

İlçe Tarım Müdürlüğü  ile İş-Kur ortaklaşa düzenledikleri Kadın çiftçilere yönelik girişimcilik kursu açıldı. Kursa 40 kadın çiftçi katıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü ile İş-Kur ortaklaşa düzenledikleri girişimcilik kursu bugün eğitime başladı. Kadın Çiftçilere yönelik açılan kursa 40 kadın kursiyer katıldı. Kadın girişimci Çiftçilere yönelik eğitimi Cizre meslek Yüksek okulu Müdürü Vedat Sönmez’in  verdiği kursta İlçe Tarım Hayvancılık Müdürü Osman Alçı, Eğitim programında yaptığı konuşmada kırsal alanda kalkınmanın ve tarımda sürdürülebilirliğin sağlanmasında kadın çiftçilerin rolüne değindi. Alçı "Gerek ülkemizde gerekse ilçemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsalda yaşayan kadınlar üstlenmektedir. Bu gerçekleri gören ve tarımın kadınların omuzlarında yükseleceğine inanan Bakanlığımız tarımsal destekleme, proje ve eğitimlerde kadınlara yönelik çalışmalara ağırlık vermektedir. Bu kapsamda hayatın her aşamasında olduğu gibi tarımsal üretimde de iş gücüne büyük ölçüde katkı sağlayan kadınlarımıza yönelik eğitimler düzenlenmekteyiz. Bu amaçla kırsal kesimde ikamet eden kadınlarımıza yönelik girişimcilik kursa açarak bir adım atık. Bu çalışmalarımız aralıklarla devam edecektir.' dedi.​

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019, 01:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER