Nokıa 150 ve 130 tanıtıldı Şarjı 1 Aya yetiyor

Nokıa 150 ve 130 tanıtıldı Şarjı 1 Aya yetiyor

Nokia sıra dışı iki model ile karşımıza çıktı. Akıllı telefon üreticileri büyük ekranlı, ince çerçeveli, kaliteli fotoğraflar çekebilen cihazlar üretmeye odaklanmışken, Finlandiyalı şirket tuşlu telefon macerasına 'Nokia 150' ve 'Nokia 130' ile devam ediyor.

Günümüzdeki cep telefonlarının büyük ekranlı, ince çerçeveli, yüksek çözünürlüklü kamerayla donatılmış ve dokunmatik panel teknolojisine sahip olmasına alışkınız. Akıllı telefon üreticileri "hangimiz daha iyisini yapacak" diye yarışırken, Nokia'dan ezber bozan bir hamle geldi. 

HMD Global bünyesinde faaliyet gösteren Finlandiyalı üretici, iki yeni tuşlu telefon tanıttı. Evet, yanlış okumadınız. Bir zamanların en dayanıklı tuşlu telefonlarını yapan Nokia, bu cihazların yok denecek kadar az olduğu günümüzde, kullanıcılarını 90'lara götürecek 'Nokia 130' ve '150' modelleriyle çıktı.

Çıkarılabilir bataryası, FM radyosu, kulaklık girişi ve microSD kart özelliğiyle ön planda. Cep telefonu arka tarafında bir adet 0,3 Megapiksel VGA kamerasını barındırıyor.

Nokia 130 modeli de 150 ile aynı boyutta ekrana ve çıkarılabilir pile sahip. Ancak kamerası yok. Her iki telefonda da IP52 dayanıklılık sertifikası ve 12 tuştan oluşan bir tuş takımı bulunuyor. Ayrıca menülerinde dolaşmak için tasarlanmış bir gezinme düğmesi de, telefonun diğer detayları arasında yer alıyor.

SNAKE OYUNUNU UNUTMADI

Şirketin özel olarak geliştirdiği yazılımla çalışan Nokia 150 ve 130 modellerinde, bir Nokia telefonunda olmazsa olmaz sayılabilecek Snake (Yılan) oyununun yenilenmiş bir sürümü de bulunuyor.

Nokia 130 ve 150'nin ilk etapta yurt dışında satışa sunulacağı belirtildi. Fakat Türkiye ve diğer pazarlara gelip gelmeyeceği ya da ne zaman geleceği, belirsizliğini koruyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2023, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER