Nine 6 torunuyla TIR'da yaşıyor

Nine 6 torunuyla TIR'da yaşıyor

Diyarbakır’da yaşayan 59 yaşındaki Hanım Demir 6 torunu ile bir TIR’ın kasasında yaşıyor. Elektrik ve sudan yoksun olan aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Amida Haber’den Rojhat Abi’nin özel haberine göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Hanım Demir, 2015 yılında başlayan sokağa çıkma yasakları sırasında oğlunun yanına yerleşti. Evi hasar gören Demir, bir daha Sur'a dönemedi.

Oğlunun cezaevine girmesi ve kızının da eşinden ayrılmasının ardından altı torununa bakmaya başlayan Hanım Demir, dört yıl önce mecburiyetten torunlarıyla birlikte Seyrantepe mahallesinde eski bir TIR kasasına yerleşti.

Aldığı yoksulluk yardımı ve komşularının desteğiyle geçinmeye çalışan Demir, elektriği ve suyu olmayan TIR kasasında hayat mücadelesi veriyor.

“Kışın soğuk, yazın sıcak oluyor”

Hanım Demir, içinde barındıkları TIR kasasının kışın çok soğuk olduğunu, yağmurlu havalarda üzerlerine su damladığını ve torunlarının sürekli hasta olduğunu anlattı.

Astım hastası olan Demir, parası olmadığı için ilaç alamadığını söyledi.

Yaşları 8 ile 16 arasında değişen çocuklar ise okula gidemiyor.

Bir süre Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalan çocuklar, burada kötü muamele gördüklerini söylüyor. 16 yaşındaki M. ise okulu bıraktığını ve bugünlerde fındık toplamak için Ordu’ya gideceğini belirtti.

Yardım bekliyorlar

Yetkililere çağrıda bulunan Hanım Demir, "Evimiz yıkıldı. 'Gelin yardım edin, evimizi onarın' dedik, devlet yardım etmedi. Sosyal Hizmetler'e gittiğimde hangi partiye oy verdiğimi sordular. Altı torunuma bakmaya çalışıyorum. Herkes sesimi duysun. Ben astım hastasıyım. En büyük torunum Ordu'ya gidecek, mevsimlik işçi olacak. Çocuklar da perişan oldu. Ne yapalım, nereye gidelim bilmiyorum" diye konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER