Sultangazi, Bayrampaşa'da operasyon 1 kişi tutuklandı 11 gözaltı

Sultangazi, Bayrampaşa'da operasyon 1 kişi tutuklandı 11 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen Pazartesi yasadışı slogan atan, seçim sürecinde ilegal faliyetlerde bulunduğu tespit edilen, Yunus Bozkuş,F. A. Y.A. ve Z.A. ile sosyal medyada PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan ve 'Ateşin Çocukları'nı, PYD' ye övücü nitelikte paylaşım yaptığı tespit edilen A.A.D.'ye, Nergiz Demir, Nevzat Ariz' e, Hamit Yıldız, yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda şüpheliler gözaltına alındı. Nergiz Demir'in 1264 sokak no 28 daire 9 Sultangazi ilçesi Gazi mahallesi adresinde yapılan baskında evde olmadığı için gözaltına alınmadığı belirtilirken, ailesinden alınan bilgilerden polislerin evden ayrıldığı belirtildi. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Y.A ve Z.A çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.A.D tutuklanarak cezaevine gönderildi. HDP üyesi olan Nergiz Demir, Nevzat Ariz'in arandığı ifade edildi. 

BAYRAMPAŞA'DA OPERASYONA DEVAM EDİLDİ

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde ki bir AVM içinde, yanlarındaki çanta patlayarak alev alan şahıslar, kendilerinden şüphelenen polis ekipleri tarafından yakalandı.

Şüpheliler D.B. ve S.A, 'RODEM' kod adıyla tanıdıkları terör örgütü mensubu S.D'nin, kendilerine yüzü maskeli örgüt mensuplarının videolarını izlettiğini, yurt dışındaki bir şahıs ile irtibnat halinde olduğunu ve yurt dışından gönderilen paralarla patlayıcı yapımında kullanılabilecek malzemeler aldırdıklarını anlattı.

S.D. ile Y.E. isimli şahısların patlayıcı düzeneği hazırlayıp kendilerine verdiğini anlatan şüpheliler, belirlenen AVM'deki mağazalardan birine bırakmak üzere geldikleri esnada patlayıcının bilmedikleri bir nedenle infilak ettiğini söyledi.

Hücre evinde 6 şüpheli gözaltına alındı

Bunun üzerine şahısların Bahçelievler'de kaldıkları hücre evi tespit edildi. Yapılan çalışma sonucu S.D, Y.E, M.Y, M.E.Y, Ç.K ve Ö.G. isimli şahıslar yakalandı.

Hücre evinde yapılan aramada, bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen; 3 bin 250 gram piroteknik patlayıcı madde, 600 gram başlatıcı olarak kullanılabilecek kibrit başı eczası, 2 bin 600 gram başlatıcı olarak kullanılabilecek sıvı kimyasal madde, 200 gram nevi belirsiz kristal madde, 1200 gram yanma etkisini artırıcı jel yakıt, 36 adet anahtar sistemi olarak kullanılabilecek plastik parçalar, 180 adet zaman ayarlı anahtar sistemi olarak kullanılabilecek jel kapsül, 2 adet düzenek yapımında kullanılabilecek hızlı yapıştırıcı, 18 adet dış kap olarak kullanılabilecek boş sigara paketleri, cips kutuları ve küçük kaplar, 5 adet düzenekte kapsül içerisine asit doldurmak için kullanılabilecek enjektör ele geçirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gece saatlerinde Sultangazi'de terör örgütü DHKP-C'ye operasyon düzenledi. 25 farklı adrese yapılan baskınlarda 2 otomatik tabanca ve çok sayıda mermi ile fişek ele geçirildi. TEM ekipleri operasyonda E.Ç., E.P. ve B.D. isimli 3 kişiyi de gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheli 3 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2023, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER