Silop'de değişim yaşanacak mı?

Silop'de değişim yaşanacak mı?

Türkiye’de yapılacak yerel seçimlere 16 gün kaldı. Belediye başkan adayları, seçim için çalışmalarına devam ediyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde AK Parti Nihat Mehmetoğlu ile, DEM Parti Jiyan Ormanlı ve Renas Onuk ile, HÜDA-PAR ise Kamil Bayar ile seçime giriyor.

Silopi Belediyesi için mevcut partiler dışında bağımsız bir aday da yarışıyor. 2020 yılında HEZKURD kurucuları arasında yer alan, Silopi Değişim Hareketi Bağımsız adayı Fethullah Elçi.

DEM parti ve Ak Parti gibi güçlü rakiplerinin olduğu bir seçimde, Silopi Değişim Hareketi Bağımsız adayı olarak seçime giren Elçi, Silopi Değişim Hareketi’nin sloganik bir çıkış olmadığı, Mevcut siyasi partilerin bir çok insana hitap etmediğini belirtti.

7 yıldır Silopi'de halkla ve özellikle de gençlerle iç içe olduğunu söyleyen Elçi ‘’gençler yaşamın her alanında değişim istiyorlar. Ekonomide, siyasette, yaşam koşullarında, iş ve sosyal hayatta değişim istiyorlar. Ve bu değişimin kendiliğinden gelmeyeceğini veya mevcut kangrenleşmiş siyasi kültürden doğmayacağını bildikleri için, kendi yollarını kendileri inşa etmeye karar verdi. Hedefimiz topyekûn Değişim. ‘’ ifadelerini kullandı.

Seçildiğinde tamamen Kürdçe dilinin hakim olduğu bir belediyeyi inşaa edeceğini ve yaşamın her alanında Kürdçe’yi yaşatacağını  söyleyen, Silopi Değişim Hareketi Bağımsız adayı Fethullah Elçi ile bir röportaj gerçekleştik

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2024, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER