AK Parti DEM Parti Belediye Başkan Aday Anketi hangi aday önde

AK Parti DEM Parti Belediye Başkan Aday Anketi hangi aday önde

Yerel seçim takvimi işlerken partiler çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti'nin yerel seçim çalışmaları kapsamında yoğun mesaisi sürerken peş peşe projelerini seçmenlerle paylaşarak dikkat çekmeyi sürdürürken, DEM Belediye Eş Başkan Adayları sesizliği seçerek seçim çalışmalarını yürütüğü kaydedildi. Propağanda sürecine karşı halkın sessizliği ise devam ediyor. Toplumda bir seçim heyecanı görülmediği gözlendi. Peki halk ne düşünüyor? Diye İdil Haber son anket çalışmalarını yürüterek ilginç sonuçlara ulaştı, bu sonuçları takipçileri ile paylaşmak istedi. Anketlere 2200 kişi katılarak oy kullandı. Katılımcı bir sefere mahsus oy kullanabildiği kaydedildi. 

"AK PARTİ'NİN SEÇİMDE BAŞARILI ÇIKACAĞINI DÜŞÜNENLERİN ORANI % 47, DEM PARTİ % 47 HÜDA-PAR % 6 "
İdil Haber, anket sonuçları ilgilli şu ifadelere yer verdi: "Genel olarak yapılan anketin sonucuna göre AK Parti Belediye Eş Başkan Adayı İkbal Haznedar yüzde 47, DEM Parti Eş Başkan Türkan Kayır, Doğan Adıbelli yüzde 47' HÜDA-PAR Belediye Başkan Adayı Asım Özalp yüzde 6 aldığı oy oranında anket sonuçlandı. Sonuca göre AK Parti, DEM Parti Belediye Başkan Adayları yüzde 47'de berabere kaldı. Ankete oy kullananlar dikkate alındığında ilginç sonuçların ortaya çıktığını görmek mümkündür. Oy kullananların yaş sınırı 40'larda olduğu tahmin ediliyor. Oy kullananların tamamı eğitimli ve sosyal medyayı kullanabilen genç kesim olması önemi dahada artırırken, bilinçli bir kesim olduğu anlaşılıyor ve gözden kaçmıyor. İdilde önemli oy potansiyeline sahip olan memurların ankete katılmadığı gözlendi. DEM'in seçmeni sayılan önemli grupların oylama katılmadığı görüldüğü gibi rakip partilerin adayına da oy vermediği de belirlendi. DEM partinin seçmeni olarak görülen kesim yani 45 yaş ve yukarı insanlar önemli bir oy potansiyeli olarak kabul edilen kesim sessiz bir bekleyiş içinde olduğu, seçimin kaderini etkileyecek kitle olarak değerlendirilen bu kesimin kararı seçimi etkileyeceği gibi seçimin sonucunu belirleyecek kesim olarak kabul edildi. 

AK Parti, DEM Parti, HÜDA-PAR partilerin Teşkilatları ve üyeleri, İl Encümeni Adayları, Belediye Encümen Adayların oylamaya katılmamaları dikkat çeken başka bir husus oldu. Hüda Par Belediye Başkan Adayına oy verenlerin Hüda Par tabanından gelenlerin olmadığı anlaşıldı. DEM partiye oy veren gençlerin bir kısmı Avrupa'ya göç eden gençlerden olduğu belirlendi. DEM Parti seçmenin bir kısmı Avruya göç ettiği sonuca varılıyor. 
İdil Haber seçime bir hafta kala tekrar anket düzenleyerek halkın nabzını yoklamaya çalışacak değişen ve yeni gelişmeleri sizinle paylaşmaya devam edecek.. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2024, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER