İşte 13 kişi... DEM partisinin Belediye Başkan Aday adayları

İşte 13 kişi... DEM partisinin Belediye Başkan Aday adayları

2024 31 Mart yerel seçimler için İdil Belediye Başkanlığı aday adaylığı için DEM partisine başvurular ayın 25.12.2023'de sona erdi. DEM partisinden Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 13 kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi. Başvuruların arasında 4 bayanın olduğu, diğer 9 kişinin de erkek adaylar olduğu ifade edildi. Başvuran aday adayların eğitimlerine dikkat edildiğinde bayanların arasında Elfesya Nas'ın Üniversite Mezunu olduğu, Erkek adayların arasında ise Avukat Doğan Adıbelli, İslam Atça Tıp, M. Ali Soyal'ın üniversite mezunu olduğu kaydedildi. Belediye Eş Başkanı Murat Şen'in de başvurular arasında olması ile dikkat çekiyor. 
DEM partisin aday belirleme kriterlerin arasında bulunan Temayül seçimi şartı toplum tarafında kabul gören bir kriter olmadığı ortaya çıktı. Bu şartın aday adayını mahellerde çalışmaya sevk edeceği için bir çok aday bu şartan dolayı başvuruda bulunmadığı belirtildi. Deleglerin aday profiline bakarak oy kullanma bilgisine sahip olmadığı için ayarlama metodu kullanmak gerekeceği için etik bir davranış görülmediği için bir çok kişi başvuruda bulunmadığı kayd edildi. 
İdil Belediye Başkan Aday adaylığı için DEM partisine başvuranların isimleri
1- Ahmet İdem İşadamı
2- Murat Şen Siyasetçi
3-Niyazi Çevrim Siyasetçi
4-Salih Karaviş Esnaf
5-Doğan Adıbelli Avukat

6-İslam Atça İşadamı
7-Emin Akman Siyasetçi
8-Süleyman Koşmat Siyasetçi
9-Elfesya Nas Siyasetçi
10-Nafiye Geçgel Siyasetçi
11-Evin Erden Siyasetçi
12-Cahide Akman Siyasetçi
13-M.Ali Soyal Siyasetçi

Değerli okurlar İdil'e karşı toplumsal bir sorumluk hissediyorsanız. En az kullanacak bir oyunuz kadar bir yorum yazmanız bir yanlışı engelerken bir doğrunun doğumuna sebeb olacaktır.

Fikirleri düşünceleri paylaşmaktan çekinmeyin. Size Belediye başkanı seçilecektir. Unutmayınız... Fikirleriniz önemlidir... 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2023, 15:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hako
Hako - 5 ay Önce

Bütün adaylara başarılar diliyorum ancak İdil için proje üretemeyen ve öncelikleri İdil olmayan bir adaylar profili var ortada.Bu yüzden hiçbirine destek vermiyorum.Bu seçimde de malesef yine kaybeden İdil olacak.

SIRADAKİ HABER