İdil'li Gaziantep Milletvekili Demir 1500 kişilik yemekte İdil'lilerle bir araya geldi

İdil'li Gaziantep Milletvekili Demir 1500 kişilik yemekte İdil'lilerle bir araya geldi

İdil'li Gaziantep Milletvekili Demir: Toplumun sorunları ana gündemimiz olacak

Gaziantep Milletvekili ve HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, memleketi İdil'de ailesi tarafından onuruna verilen yemeğe 1500 davetli kişi katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Şehzade Demir gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, kendi köyü olanlçesine bağlı Çığır köyünde düzenlenen bir programa katıldı.

Milletvekili Demir'in ailesi tarafından tertip edilen program, Şırnak HÜDA PAR İl Başkanlığı koordinesinde, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını bölgenin kanaat önderi Mehmet Nuri Genç yaptı.

Genç yaptığı konuşmada, "Hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin geleceği, toplumumuzun refahı ve huzuru, Şırnak'ımızın geleceği için her kesimden insanların bir araya gelerek bir bütünlük içerisinde toplumumuzun refahı için mücadele etmesi gerektiğini belirtmek istiyorum." diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ise, devlet aygıtının milletin hizmetinde olması gerektiğine vurgu yaptı. 


Ramanlı, "Milletvekilimiz Sayın Şehzade Bey'in onuruna verilmiş olan Mevlid yemeğinde birlikte olmaktan gurur duyuyoruz.  Bugün buradaki birlikteliğimiz bir kez daha gösteriyor ki devlet millet el ele olur. Devlet milletin hizmetinde olur, millet de devleti daima ayakta tutar. Yanı başımızda Suriye'yi görüyoruz. Yaklaşık 10 yıldır bir savaşın içinde devletsizliğin ne demek olduğunu o insanlara sorduğunuzda sizlere çok güzel söylerler. En kötü yönetim yönetimsizlikten iyidir. Fakat devlet dediğimiz organizasyon da sadece ve sadece milletine hizmet için vardır. Bugün gerek Şırnak ilimizde gerekse bölgemizde 20 yıldan fazla bir süredir yapılan hizmetleri hep beraber müşahede ediyoruz. Sorunlarımız var ama zaten siyasette bu sorunları çözmek için var. Birbirimizin gözü kulağı olmak zorundayız. Var olan sorunları duyduğumuzda gördüğümüzde iletmekle hepimiz mesulüz. İletelim ki bu sorunlara bir çözüm bulabilelim. Yönetici anlayışını bizim değiştirmemiz gerekiyor. Devletin vatandaşına sunmakla mükellef olduğu hizmetleri tam kâmil manada sunabilmesinin yolu da bizim bilinçli olmamızdan geçiyor. Elhamdülillah bu sezon Allah bereketini tarlalarımıza koydu hiç ummadığımız kadar bereketli bir hasat dönemi yaşıyoruz. Biz bir istedik Allah bize 7 katı verdi. Bu bereketin devamı için de tekrardan rabbimize niyazda bulunuyoruz. Bugün çiftçinin bir sorunu var. Malını TMO'ya teslimde biraz zorlanıyor. Randevular konusunda sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Bunun çözümü için yetkililere çağrıda bulunuyorum hem de inşallah seçim bölgesine geldiğimizde yetkililere bu konuyu konuşacağız. Elektrik sorunu hepimizi çileden çıkarıyor. Altyapı sorunu var, dağıtım şirketlerinin yapması gerekenler var. Belli başlı uygulamalardan hepimiz müştekiyiz. Suç ve cezaların şahsiliğine uymadığını biliyoruz. Fakat bize düşen sorumlulukları da göz ardı etmemeliyiz. Yoksulumuzu koruyacağız, hak sahibini el üstünde tutacağız ve geleceğe güvenle bakacağız." İfadelerini kullandı.

"Amacımız siyaset kurumunu halkın ve hakkın hizmetkârı haline getirmektir"

Toplumun sorunlarının kendileri için ana gündem olacağını Belirten HÜDA PAR Gaziantep milletvekili Şehzade Demir, "Bu zorlu yolda sadece biz değil hepimiz beraber mücadele etmeliyiz. Bu yolda beraber yürümek istiyoruz. Sizlerden de çok ciddi bir destek bekliyoruz. Öteden beri siyaset kurumuna dair bizim çok eleştirimiz oldu, desteklediğimiz zamanlar oldu.  Bugüne kadar siyaset kurumuna eleştirilerimiz halktan kopukluk, toplumun sorunlarını gündeme alamama, sorunları önemsememe ve bilgi noktasında yetersizlik gibi konularda oldu genelde. Allah Teâla bu imtihana bizi de tabi tuttu. Bizim siyaset kurumuna farklı bir bakışımız var. Siyaset kurumunu mal, makam, mevki, iş takipçiliği, ihale peşinde koşma ya da hayatı güvenceye alma alanı olarak görme gibi bir düşüncemiz olmadı. Bizim siyasetten beklentimiz ve bakış açımız Meşruiyet dairesi içerisinde topluma hizmet, halka hizmet, hakka hizmet, halkın sorunlarını siyasetin gündeminde tutmak, siyaset kurumunu halkın ve hakkın hizmetkârı haline getirmektir. Siyaset geçmişimizde bunu hep önemsedik bundan sonra da böyle devam edecektir inşallah. Allah'ın izniyle bu süreçte bu sözlerimize sadık kalacağız. Toplumumuzun sorunları bizim ana gündemimiz olacak. Halkın gündeminde ne varsa siyasetin gündemine onu götürüp gündem yapacağız." İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2023, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER