Ziraat Fakültesi İdil'den taşınıyor mu ?

Ziraat Fakültesi İdil'den taşınıyor mu ?

'İdil Ziraat Fakültesinin' Şırnak'a taşınmasına onay veren sanato kararı İdil'in bütün kesimlerini rahatsız etti. Sanato kararı İdil'in STK temsilcilerini, Siyasi parti başkanlarını, Muhtarlarını, Kanaat önderlerini harekette geçirdi. Herkes alınan karara tepki göstererek kararı durdurmaya çalışmak için girişimlerde bulundu. 

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağan, Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Nuri Aykan, Oyalı Köyü Muhtarı Baki Bey, Hüda Par İlçe Başkanı Mehmet Selim Narçin oluşan gurup Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Abdurrahim Alkış'la görüşmek için Şırnak' a gittikleri ve bir görüşme  gerçekleştirdikleri ifade edildi. Görüşmenin olumsuz geçtiğini, Rektörün sanatonun kararını gözden geçireceğini ifade edince gerginlik dehada artarak devam etti. 

Butika Aşireti Kanaat önderi H. Nuri Genç devam eden gerginlik üzerine Ak Parti Şırnak Milletvekili Aslan Tatar'ı, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Ay'ı arayarak vatandaşın alınan karara tepkili olduklarını dile getirdi. Milletvekiline halkın gergin olduğunu ifade etti. Milletvekilin Şırnak Üniversitesi Rektörlüğünü aradığını, Ak Parti İlçe Başkanın Rektörle görüşmek için Şırnak'a gittiğini ifade eden Genç şu açıklamalarda bulundu. " Şırnak Üniversitesi sanatonun aldığı karar hepimizi ciddi manada rahatsız etmiştir. Kabul edilmez bir karardır. İdil Ziraat Fakültesinin Şırnak'a taşınmasına İlçe halkı olarak razı değiliz. Üniversite sanatosunun bu yönden karar alması bizi derinden üzmüştür. Halk olarak alınan karara tepkiliyiz. Tepkimizi Şırnak Ak Parti Milletvekilli Aslan Tatar'a illetim. Vekillimiz karardan dolayı üzüntülerini dile getirdi. İlçe halkı ile birlikte hareket edeceğini, Rektörlüğü arayacağını söyledi. Vekil bir süre sonra bana dönerek, Rektör Beyi aradığını alınan karardan üzüntülerini dile getirmiş. Tekrar alınan kararın değerlendirilmesini istemiş. Rektör hoca ilçe halkının hasassiyetini dikkate alacağını fakültenin kalma yönünde ne gerekiyorsa onun yapılacağını söylemiş. " açıklamasında bulunan Genç süreci takip edeceklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2023, 01:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
İdil
İdil - 11 ay Önce

Aslında hiç şaşmadım. Askerlik şubesinin taşımasıyla zaten idilin ne kadar itibarsızlaştığını hepiniz seyirci olduk, oldu olası kaymakamlığı da alsınlar . Zaten sahipsiz ilçe terk edilmiş bir ilçe. Şırnak merkezin gözü doyar belki.

SIRADAKİ HABER