İdil DEM Adaylarından gelen mektupta ne açıklanıyor

İdil DEM Parti listesinden Belediye meclis ile İl Genel Meclis üyeliği için encümen aday adayı olan şahıslar listede isimleri görmeyince şok yaşadıkları kaydedildi. Aday adaylar tepkilerini dile getirmek için sürdürdükleri çabalar sonuç getirmeyince İdil habere gönderdikleri mektupta durumlarını açıklamak için şu ifadelere yer verdiler.

İdil DEM Adaylarından gelen mektupta ne açıklanıyor

Merhaba A... mn bey, Malümünüz bir seçim dönemi süreci yaşıyoruz, beklemediğimiz sonuçlar aldığımız için deyim yerindeyse şoktayız. Bu süreç içerisinde bazı genç arkadaşlarımızla birlikte, Belediye ve İl genel meclis adaylıkları için, İdil DEM partisinden İcazet alarak, DEM’in il parti binasında resmi başvurumuzu yaptık. Fakat sonrasında gelişen süreçte kendimizi tanıtma ve DEM partiyi tanıma adına gözlemlediklerimiz ise dehşet verici ve akıl karı değildir. Cahil, Cühella bir gurubun yıllarca halkın duygularını sömürerek, partiyi kendilerine nasıl tekeleştirdiklerini gördük. Kurdukları çemberde değerli insanları nasıl eritiklerini, Siyasal birikimleri ile idarecilik yapabilecek gençlerin önünü  ne tür tezgahlarla kapattına şahit olduk.
Bilindiği üzere yakın bir tarihte, İdil DEM parti delegasyon seçimi yapıldı. Bu delegasyon seçimlerinde biliyoruzki bu partinin tabanı olan kişiler oy kullanacaktı. Bu cahil cühella gurup, bu süreci o kadar kötü yönettiki toplumun midesi bulandı. Yapılan bu delegasyon seçimlerinin sonuçlarını tanımayan ve kendi yapılanmaları içinde bazı şahısları il kontenjanları adı altında, halkın belirlediği iradelerin önüne koydular ve aynı zamanda belediye meclis üyelerinide, Cahil cühella gurubun kendi ailelerini ve kendileri gibi cühellaları kurşun kalemle meclis üyeleri listesine  doldurup yüksek seçim kurulana son gün mesai bitiminde teslim ederek  itiraz etmelerimizin ve haklarmızı aramanın önüde kesmiş oldular.

Bu süreci gördükten sonra halkın tabanından güç alan, böyle bir partinin, başında kendini ifade edemeyecek kadar cahil bir gurubun olması bizi derinden üzmektedir. Biz geçmiş zamanda onları bu konularda eleştirmişsekte buyrun siz gelin yapın diyorlardı. Bizden değilseniz eleştiremezsiniz algısıyla, bizi partiden ve siyasetten nasıl uzaklaştırdıkları  ortadadır.
İnanıyoruzki, toplum bir gün uyanacak ve bunlara verilmesi gereken cevabı vereceklerdir, şunu net bir şekilde ifade etmek isterizki DEM parti halkın çizgisinden çıkmıştır. Bundan sonra halktan aldığı gücü halka, özellikle yoksul kesime karşı kullanacaktır ve başındaki çeteler sömürüye devam edecektir.
Yasin Avşin

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2024, 15:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet koçer
Ahmet koçer - 3 ay Önce

Batmanda da öyle kiri oyunlar sergilediler.
Kim kusura bakmasın hayın ve ajanları seçmek zorunda değiliz.
Ben şahsam il meclis üyesine vereceğim şahıslar için değil parti köyler fazla olsun diye.

SIRADAKİ HABER