HÜDA-PAR'dan " Kudüse sahip çık " basın açıklaması

HÜDA-PAR'dan " Kudüse sahip çık " basın açıklaması

HÜDA-PAR İlçe Başkanlığı tarafından İsrail siyonizminin Kudüs’te yaptığı zulümü kınayan bir açıklama yapıldı. Teravih namazının ardından  sanat sokağı  girişinde yapılan basın açıklamada HÜDA-PAR İlçe Başkanı M. Selim Narçin, Gençlik kolları Başkanı, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. "Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa’ya yönelik vahşi saldırılarını artırmaktadır. Bir gelenek haline getirdiği bu saldırılarla Müslümanların tepkisini ölçerken, bayrama da buruk bir şekilde girmelerini hedeflemektedir. Mübarek Ramazan ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde de siyonistler Mescid-i Aksa’nın kudsiyet ve mahremiyetini çiğneyerek sabah namazında Aksa’ya her taraftan saldırıya geçtiler. Gerçek ve plastik mermilerin yanında gaz bombaları ile Mescitte namaz kılan cemaat ve murabıtlara saldırmış, bu saldırılarda yüzlerce Müslüman yaralanırken yüzlercesi de kaçırılarak esir edilmiştir. Bu vahşi ve barbar saldırılar kabul edilemez. Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz.
Aksa’nın izzeti için bedenlerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılara acil şifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarını niyaz ediyoruz.” Denildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2022, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER