Erdoğan: Esnafa gelir vergisi muafiyeti getiriyoruz

Erdoğan: Esnafa gelir vergisi muafiyeti getiriyoruz

Erdoğan: Esnafa gelir vergisi muafiyeti getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da Ekonomi Reform Paketi'ni açıklıyor. Kamuda araç alımının sınırlanacağı belirten Erdoğan 850 bin esnafa da gelir vergisinden muafiyet getirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasının merakla beklediği ekonomi reform paketini, Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Çalışmanın özünde ekonomiyi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat temelinde büyütmenin yer aldığını belirten Erdoğan, "İkide bir 'Fiyat istikrarı, fiyat istikrarı' diyorlar ya. Onu artık bir kenara koyduk. Şimdi yeni dönem bu 4 temelin üzerine bina edilecek" dedi.

Erdoğan, yakın tarihe baktıklarında ekonomilerin en çok siyasi istikrarsızlıklardan ve güven ikliminden etkilendiğini gördüklerini vurguladı. Türkiye'yi istikrar ve güven esasına göre büyütmenin, güçlendirmenin mücadelesini verdiklerini söyleyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne de bu nedenle geçtiklerini söyledi.

Erdoğan, yeni hükümet sistemiyle Türkiye'yi bu kırılgan siyasi iklimden kurtardıklarını ifade etti. "Milletin yarısından fazlasının desteğini alarak göreve gelen hiçbir yöneticinin ülkenin çıkarlarına aykırı hareket etme, insanlarımızı ayrıştırma, dışlama şansı yoktur" diyen Erdoğan, "Demokratik ve ekonomik kalkınmanın şartlarından biri olan siyasi istikrarı kurumsallaştırdık" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel ve küresel krizlere rağmen gücünü koruduğunu belirterek şunları kaydetti:

  • "Hedeflerine yürümeyi sürdürebiliyorsa işte bu yüzden. İnşallah yeni ve sivil anayasayla birlikte bu yönde ihtiyaç duyulan bazı adımları atacağız. Koronavirüs salgını hem 18 yılda ülkemizde kurduğumuz güçlü altyapının ve hükümet sistemimizin sınaması olmuştur. Hamdolsun her alanda bu sınamayı başarıyla verdik. Elbette sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz. Hiçbiri üstesinden gelemeyeceğiz sıkıntılar değildir."

 Türkiye'nin salgına rağmen 2020 yılında yüzde 1.8 oranında büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan, "G20 ülkeleri arasında ekonomisini reel olarak büyütmeyi başaran iki ülkeden biri olarak Çin'in ardından ikinci sırada yer alıyoruz. Yılın ikinci yarısında aldığımız tedbirler ve destek paketlerimiz sayesinde dünyada ekonomisini büyütebilen nadir ülkelerden biri olmayı başardık. Diğer yandan üzerine daha güçlü şekilde odaklanmamız gereken hususlar olduğunu biliyoruz. Ülkemizi güçlendirecek reformları hayata geçirecek adımları hiç tereddüt etmeden atıyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER