Doğan"Şırnak'ta 4-0 alacağız. "

Doğan"Şırnak'ta 4-0 alacağız. "

Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekil adayları 14 Mayıs Türkiye genel seçimlerinden önce Cizre'de büyük bir miting düzenleyerek halka seslendi. Mitingde adaylar birer konuşma yapatı. 

Adaylardan Newroz Uysal, "Cizre halkının tavsiyelere ihtiyacı yok. İmralı kapıları açılana kadar, Sayın Abdullah Öcalan fiziki olarak özgür olana kadar, binlerce tutuklumuz özgür olana kadar, Esmer anne çocuklarının cenazesine kavuşana kadar mücadele edeceğiz ve sizinle olacağız" diye konuştu. 

Zeki İrmez, "Sizin bu özgürlük direnişiniz karşısında eğiliyorum. Başarı bizimdir" dedi.   

Ayşegül Doğan, Cizre'nin direniş ve başkaldırı yeri olduğuna işaret ederek, "Cizîr aynı zamanda dervişlerin yeridir. Cizîr ayağa kalkınca Botan ayağa kalkar. Cizîr Mem û Zîn'in ve Feqiyê Teyran'ın yurdudur. Cizre kararlı; artık zaman geldi. Zaman ulusal ittifak zamanı. Zaman büyük halaya durma zamanı. Biz dün buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Bizim başarımız İstanbul'un, Duhok'un, Urmiye'nin başarısıdır. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.  

Bedirhan Osal ise, "CizÎr direnişin yurdu, Mehmet'lerin ve Asya'ların yurdudur. Değerli halkımız her seçimde olduğu gibi Cizîr, Türkiye'nin rekorunu kırıyor. Bu rekoru yeniden kırmaya hazır mıyız? Dost ve düşman herkes bilsin ki Cizîr hiç bir zaman diz çökmedi" ifadelerini kullandı. 

Azadî Partisi Genel Başkanı Ayatullah Aştî, bugün iktidarda olanlar ve ülkeyi yönetenler bizim varlığımızı kabul etmiyorlar. Bizim varlığımıza, Kürt ve Kuridstan'a itiraz ediyorlar. Allah'ın kabul ettiği bu değeri kabul etmeyenler asla ve asla Allah'ın temsilcisi olamazlar. Ancak zalimlerin temsilcisi olurlar" diye kaydett

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER