Fırfel kitabının 2.Baskısı çıktı

Fırfel kitabının 2.Baskısı çıktı

Mehmet Emin Bozkuş'un Fırfel kitabı 2. Baskıdan sonra kitap severlerle buluştu. Bozkuş kitabın ikinci baskısında eklemeler yapıldığını, köyün coğrafi olarak önemli yerlerinin isimlerinin anlamlarına eklemeler yapıldığını, sosyal olayların nereden geldiğini açıklayan bilgiler yer aldığını belirtti. 

Fırfel kitabının ilk baskısı okurlar tarafından ilgiyle takip edilmişti. Okurlar tarafından gelen tepkiler doğrultusunda ikinci baskıda eklemeler yapıldığı ifade edildi. Kitap severler kitabı kitapyırdu web sayfasından temin edebilirler. 

Emin Bozkuş kimdir? 

Siirt Eğitim Fakültesinden mezun oldu. İdil, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Uzman Öğretmen olarak görevine devam etmekte. Evli. Dört çocuk babası. İdil haber gazetsinde haftalık köşe yazılar yazmakta. Fırfel kitabını yazarak ilk kitabını yayınlamış oldu. 

​​​​​

FIRFEL KİTABININ ÖNSÖZÜ

Fırfele (Ulak), Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı bir köydür. Yaklaşık 15 asırlık bir geçmişe sahip Fırfele kadim bir coğrafya üzerine kuruludur. Birçok medeniyete beşiklik etmiştir. Birçok ırk, din, mezhep ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Birçok tarihi ve kültürel değeri ve yapıyı içinde barındırmaktadır. Fırfele ve civarındaki kilise, cami, mağara evleri, kaya mezarları, su sarnıçları dikkat çeken kültürel varlıklardır. Ayrıca gelenek ve görenekleriyle bölgede dikkat çeken yerleşim yerlerinden biridir.

Fırfele’de doğup büyüyen Mehmet Emin BOZKUŞ bu kitabında okurunu tarih içinde bir yolculuğa çıkarıyor. Fırfele’nin tarihini, tarihi ve kültürel mekânlarını, geleneklerini, göreneklerini, adetlerini, düğünlerini, bayramlarını, şenliklerini, Fırfele’deki etnik ve dini yaşantıyı, içinde yaşanmış birçok hikâyeyi akıcı bir üslupla anlatıyor…

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, 14:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
meminboz73@gmail.com
[email protected] - 13 ay Önce

Abdurrahman Nas. Namı diğer Abdurrahman Baran: Sen Avrupa'ya gidince, daha doğrusu gittiğini duyunca bizler! Eyvah dedik! Ve İdil bir değerini daha kaybetti düşüncesi oluştu bizde! Ama bakıyoruz Abdurrahman Baran'nın fiziği Avrupa'da ruhu idil'de.. Eminim akşam başını yastığa koyduğunda İdil'in cadde ve sokaklarında geziyordur. Bizi hiç unutmadın. Sana bizimde bir sözümüz olsun bizde seni hiç unutmadık. Unutmayız da. Kitabımı gazetende yani İdil Haber Gazetesinde haber yapmakla beni onure etin. Teşekkür ederim Üstad..

idil 2121
idil 2121 - 13 ay Önce

''Namı diğer Abdurrahman Baran'' ????

SIRADAKİ HABER