Buldan: Şırnak’a demokrasi gelmeden Türkiye’ye gelmez

Buldan: Şırnak’a demokrasi gelmeden Türkiye’ye gelmez

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, " HDP’siz bir siyaset, parlamento, Türkiye hayali kurmaya devam etsinler. Bu hesabı yapanlara kendinize siyaset çöplüğünde şimdiden yer ayırın çünkü gideceğiniz yer siyaset çöplüğüdür” dedi.

Persin Buldan, partisinin Şırnak 4’üncü Olağan İl Kongresinde, yaptığı konuşmada, halkın gösterdiği yolun en iyi yol olduğunu belirterek, halkın yolunu yol bilen HDP'nin bu doğrultuda hareket eden bir parti olduğunu söyledi.

AK Parti ile MHP’nin hazırladığı ve Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen seçim yasasına ilişkin değişiklillere değinen Buldan, “HDP Meclis’e girmesin diye yüzde 10’luk seçim barajını getirmişlerdi. Şimdi gördüler ki halkımız barajları yıka yıka seçimlere giriyor, meclise giriyor. Bu yüzde 7 seçim barajını küçük ortakları için getirdikleri biliyoruz ama o küçük ortak yüzde 7 seçim barajını da aşamayacak bir durumdadır” dedi. 

Buldan, “Biz barajları aşa aşa gelen bir partiyiz. Şuna inanın barışın önündeki barajları da aşacağız, sizlere söz veriyoruz. Demokrasinin ve adaletin önündeki barajları da yıkacağımızın sözlerini sizlere bir kez daha veriyoruz. Onlar HDP’siz bir siyaset, parlamento, Türkiye hayali kurmaya devam etsinler. Bu hesabı yapanlara kendinize siyaset çöplüğünde şimdiden yer ayırın çünkü gideceğiniz yer siyaset çöplüğüdür bundan hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

"Şunu herkes bilsin ve unutmasın Şırnak'a, Botan'a demokrasi gelmeden Türkiye'ye demokrasi gelmez" diyen Buldan, bunun için herkesin barışa sahip çıkması, barış için elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Buldan, "Demokrasi ittifakını Şırnak'tan Edirne'ye kadar büyütmenin ve bunu gerçekleştirmenin zamanı artık gelmiştir. Hepimiz bunun için mücadele vermeliyiz ve bu mücadele ortaklığını bu demokrasi ittifakını Türkiye'nin dört bir yanına yaymak için çalışmalarımızı sürdürmeliyiz" diye konuştu.

HDP Eş Başkanı Buldan, "Bizim temel amacımız barış içerisinde onurlu ve eşit bir geleceği hakim kılmaktır bu ülkeye. Güçlü bir demokrasi ile buluşturulan bir cumhuriyeti bu ülkeye armağan etmektir ve demokratik bir düzeni kurmak, bunu uygulatmak bizlerin temel amacıdır. Herkesin eşit haklara sahip olduğu yeni bir anayasa yazımı elzem. Bu yeni anayasa ile kimliği, inancı inkar edilen, yok sayılan tüm halkların eşit şekilde güvence altına alındığı bir anayasayı mutlaka ama mutlaka HDP olarak hayata geçirmenin de zamanı gelmiştir" ifadelerini kullanarak, bunun çalışmalarının yapıldığını aktardı.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Buldan, "İktidara ders vermenin zamanı geldi. Bunun yolu da sandıktan geçiyor" şeklinde konuştu.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Abdullah Güngen ve Sabuha Akdağ HDP Şırnak il eşbaşkanlığına seçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER