İdil Spor Şampiyon

İdil Spor Şampiyon

Pazar günüm saat 13.00’de ilçe stadında; İdil 1937 Spor- Öz İdil Spor arasında oynanacak derbi maçına bütün İdil’iler davetlidir. Bu maçı kaçırmıyalım.

Şırnak Amatör ligin de mücadele eden İdil’in iki futbol takımı İdil 1937 Spor İle Öz İdil Spor Pazar günü ilçe stadında karşı karşıya geliyorlar. İki takımın puan durumları eşit, Öz İdil Spor averajı İdil 1937 Spor’a göre önde. Mavi beyazlar ligde birinci, kırmızı siyahlar ligde ikinci. Oynanacak derbi maçına bütün İdil’iler izlemeye gelsinler. Keyifli bir derbi maç izleyeceklerini şimdiden söyleyeyim.

İdil Spor, İdil 1937 Spor, Öz İdil Spor İdil üç futbol takımı var. Şırnak Amatör liginde iki takım mücadele ediyor. İdil Spor lige katılmadı. 10 yıl İdil’den hiçbir takım amatör lige katılmadı. Ligde futbol oynamadı. Gençler Spor Akademisi yetenek sınavına katılmak için komşu ilçelerde bulunan Spor kulüplerine giderek lisans çıkarmaya çalışıyorlardı. Büyük paralar ödeyerek lisans alabiliyorlardı. Gençler için çok zor bir durumdu. Ekrem Şimşek, İhsan Kaya, Abdurrahman Baran’ın girişimleri ile İdil 1937 Spor kulübü kuruldu. Amatör liginde mücadele etmeye başladı. İyi transferler yaptı. İlk zenciyi İdil’e getirdi. Ligi ilk üçte bitirdi. Projeler geliştirerek takımı daha iyi yerlere getirmeye çalıştılar. İlçe’ye bir futbol sahası kazandırdılar. Tesisleşme yönünde çalışmaları hala devam ediyor. Ekrem Şimşek ve ekibi bir süre yalnız başına takımı başarıdan başarıya taşıyarak bugüne kadar geldi. Bu sene 3. Ligten yaptığı transferlerle takımı şampiyon adayı haline getirdiler. Bütçe olmadan takımı taşımak her babayiğidin harcı değildir. Dilenmek onur kırıcı bir davranıştır. Bu erdemliği gösteren Ekrem Şimşek ve arkadaşları bayağı borçlanarak takımı bu sezon şampiyonluk potasına soktular. Borçları ödemek için kara kara düşünerek sezonu tamamlamaya çalışıyorlar. Hafta sonu oynanacak derbi maçında takım galibiyet bekliyor.

Öz idil Spor İdil’in kurulan ikinci takımı oldu. Yasal işlemlerden sonra Şırnak amatör ligine katıldı. Nezir Kaşbaş, Osman Şen, Ömer Culduz bir gurup İdil’i genç kurdukları takım etrafından kenetlendiler. Takım başarı maçlar çıkarak bugüne kadar geldi. Bu sene Şampiyonun en büyük adayı olarak ligde liderliği sürdürüyorlar.İlk yarıda oynan derbi maçında 1-0 geri düştükten sonra maça asıldı, 1-1 beraberlikle maçı tamamladılar. Nezir ve arkadaşlarının kurdukları takımı İdil’e renk getirdi. Tatlı bir rekabet başladı sahada. Takımın ekonomik durumu iyi değil. Takımın çok borçlu olduğu ifade edildi. Borçlarını ödemek için bir gayri menkulün satıldığı belirtildi. Başarılı takım maça galibiyet parolası ile çıkacak. İyi oynayan kazansın diyerek maça hazırlanıyorlar.

İdil’iler olarak İdil takımlarına manevi ve maddi destek verelim. Bayağı borç altına girdiler. Her iki takım bu sene çok başarılılar. Başarıları tesadüf değildir. Büyük emekler harcanarak bugüne kadar geldiler. İdil’in şampiyonluk özlemi bu sene sona eriyor. İdil Spor kesin şampiyon. İdil 1937 Spor’da kazansa, yada Öz İdil Spor’da kazansa, İdil, Şırnak Amatör liginde bu senenin şampiyonu olacak.

Bence derbi maçına, A.kadir Oğrak, Bedirhan Abay, Kenedi Tutuş, Şırnak Valisi, Şırnak AK Parti- HDP Milletvekilleri, İdil Siyasi Parti teşkilat başkanları, Hasan Bulduk, Rıdvan Ariç, Merisn’de bulunan İdil lojistik firmalarının sahiplerini, aklımıza şu anda gelmeyen daha bir çok idil’i derbi maçına davet edilmeliydi.

Tüm İdil’iler maçı izlemeye mutlaka gelsin. Şampiyonluğu birlikte kutlayalım. İdil’e şampiyonluk hayırlı olsun.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2022, 23:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayıp
Ayıp - 2 yıl Önce

İlk Zenci nedir. Utanmıyor musunuz Zenci demeye. Siyahi oyuncu diyeceksin.
Bu maçı kaçırmıyalım değil kaçırmayalım. Zenci kısmına kadar okudum. çok hatanı görürdüm ama utandım devam edemedim.

Botan
Botan - 2 yıl Önce

İdil 1937 spor kulübünün kurulduğu dönem oyuncusuydum. Umarım derbi güzel geçer ve hak eden isteğine ulaşacaktır. Unutmayalım ki. Bizleri bir arada tutan spordur. Skor ne olursa olsun. Güzel bir ahlak ve insani bir dayanışma içerisinde olması dileğiyle. Başarılar her iki takıma da…

Şükrü Külen İsviçre
Şükrü Külen İsviçre - 2 yıl Önce

İdil spor adına oynayan tüm takım ve sporculara başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER