Başkan Erdoğan yemin içerek görevine başladı

Başkan Erdoğan yemin içerek görevine başladı

28 Mayıs seçiminde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te düzenlenen törende yemin ederek  görevine resmen başladı.

Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni düzenlenecek. Törene, 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile çeşitli uluslararası kuruluş temsilcileri katılacak.

Erdoğan, mazbatasını Meclis Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı.

Erdoğan, şu yemini ederek görevine başladı:"Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa’ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2023, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER