AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Süryani köyünü ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Süryani köyünü ziyaret etti

18 yıl sonra  ilk defa siyasi parti temsilcileri Haberli köyünü ziyaret ederek bir geleneğe son verdiler. Bugün AK  Genel Başkanı il ve ilçe teşkilatından oluşan kalabalık bir heyet Basibrin köyünü ziyaret ederek Süryani vatandaşlarla bir araya geldiler. Süryani vatandaşalar ziyareti olumlu bulduklarını bu tür ziyaretlerin devam etmesini istediklerini ifade ettiler.

AK Parti İdil İlçe Başkanı Murat Ay bugün İdil'i ziyaret eden AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ömer İleri ve beraberindeki heyeti bildik köylere getirmesi yerine Süryani köyüne getirmesine Cumhur başkanı Recep Teyip Erdoğan'ın vatandaşla aranızdaki duvarları kaldırın söylemine cevap  olarak yorumlandı.18 yıl sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri Süryani köyünü ziyaret derek birlik ve beraber yaşamanın önemine yönelik mesajlar verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, geçmişe sahip çıkarak geleceğe güvenle bakacaklarını belirterek, "Büyük Türkiye'yi hep beraber inşa ediyor olacağız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde." dedi.

İleri, Şırnak'taki temasları kapsamında, beraberinde AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcıları Ebubekir Şen ve Zehranur Yılmaz, Gençlik Kolları MKYK üyeleri Hasan Aktan ve Tayfun Arşınkol, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan,AK Parti İdil İlçe Başkanı Murat Ay, İl Genel Meclis üyesi Abdurrahim Karatay, Sırtköy Belediye Başkanı A. Kadir Balica'dan oluşan kalabalık bir heyet topluluğu Haberli köyünü ziyaret etti. Heyeti Haberli Köyü Muhtarı Şemun Güzel ve köylüler karşıladı. Muhtar,Genel Başkan yardımcısı ve heyetle birlikte yürüyerek köyü gezdiler, Muhtar köyü gezerken heyete köyün tarihi hakında bilgiler verdi.

Muhtar Şemun Güzel ile köyü gezen İleri, köyde yaşayan Süryanilerle tarihi Mor Dodo Kilisesi'ni ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Kiliseyi gezerken köylülerin tarihine sahip çıktığını gördüğüne sevindiğini dile getirdi. Kilisede oturduktan sonra

Daha sonra köyde yeni yapılan sosyal tesislerde köylülerle bir araya gelen İleri, dünden beri Şırnak'ta temaslarda bulunduklarını belirterek, buradan çok güzel mesajlar aldıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER