37 Yıla sonra Memlektine Belediye Başkan Adayı olarak döndü

Yıllar sonra Doğduğun topraklara sorumluk alarak geri dönmek büyük bir onurdur. Hem gururluyum, hem duyguyluyum.

37 Yıla sonra Memlektine Belediye Başkan Adayı olarak döndü

Türkan Kayır ile Doğan Adıbelli DEM Parti İdil Belediye Eş Başkan Adayı, 37 yıl sonra İdil Belediyesi aslına dönerek Süryani vatandaşı İdil Belediye Başkanı görmeye hazırlanıyor. 

DEM Parti, Hezex’te Avukat Doğan Adıbelli ile 37 yıl sonra toprağına geri dönen Süryani yurttaş Türkan Kayır’ı aday gösterdi. Kayır, ilçeyi “Mezopotamya bahçesine” dönüştüreceklerini söyledi. 
 
Bir ay gibi bir zaman kalan 31 Mart yerel seçim çalışmalarına hız veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), gösterilen adaylar arasında farklı inanç ve kimliklere en fazla yer veren parti konumunda. İdil ilçesinde yapılan ön seçimlerde belediye eşbaşkan adayı olarak Doğan Adıbelli seçilirken,  Süryanilere verilen kontejandan eşbaşkanlık için belirlenen diğer isim ise Süryani yurttaş Türkan Kayır (52) oldu.

1972 yılında Hezex’te doğan Kayır’ın ailesi, diğer Süryani aileler gibi yıllar önce İdil'den göç ederek Avrupa'ya gittiler. Bu yüzden henüz 12 yaşındayken doğduğu topraklardan ailesiyle İsviçre'ye göç etmek zorunda kalan Kayır, yıllarca memleket hasreti çekti. Avrupa'da, Süryani Özgür Kadın Hareketi (HNB) içerisinde yer alıp çalışma yürüten Kayır, 47 yıl sonra döndüğünde memleketinde DEM Parti tarafından belediye eşbaşkan adayı olarak gösterildi.

GENÇ AVUKAT KİMLİĞİYLE YEREL YÖNETİMLERDE
Doğan Adıbelli İdil'in önemli Ailelerinden Malla Benev Ailesinin önemli şahsiyetlerden Haci Adıbelli'nin torunu. Adıbelli ailesi yıllarca DEM partinin devam olan partilerde siyaset yaparak bugünlere kadar geldiği ifade edildi. Bir dönem amcası Yusuf Adıbelli DEP ilçe başkanlığını yaptığı için büyük zorluklar yaşadığı kayd esildi. Siyasi geçmişi olan bir Ailede dünyaya gelen Doğan Adıbelli bu dönem Belediye Eş Başkan Adayı oldu. 

Eşbaşkan Adayı Doğan Adıbelli de 1995 yılında Hezex’te doğdu. Siyasi çalışmalara daha lise yıllarında başlayan Adıbelli, Kıbrıs’ta hukuk bölümünü bitirdikten sonra Şirnak Barosu’na kayıtlı olarak mesleğini icra etmeye başladı. DEM Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunan Adıbelli, kurulan sandıklarda delegelerin oyları ile eş başkan adayı olarak seçildi. 
Doğan seçildikleri taktirde İdil'in bütün değerlerine sahip çıkarak güzel işler yapacaklarını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2024, 21:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Soru
Soru - 2 ay Önce

Simdi bunlardan hangisi başkan olacak hangisine başkan diyeceğiz?

xorte kıçi
xorte kıçi - 2 ay Önce

ramazan karaviş kaçak bahis oynatan bir düzenbazdır. encümen olması kabul edilemez

Boti
Boti - 2 ay Önce

Bence Türkan hanım İsviçre’ye dönsün daha iyi İsviçre çikolatasını özler fazla kalamaz İdil’de

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 2 ay Önce

Çok değerli Idil’li hemşerilerim!
Türkan hanımın elinden her iş gelebilir çok başarılar elde etmiş bir hanımefendidir, inanırım ki İdil için büyük başarılar yapan yenilikçi, modern bir düşünce tarzı vardır, onun seçilmesi halkın ve İdilin yararınadır, Turkana başarılar dilerken güzelim memleketime iyi olan gelsin ve odur başkanımız!!
İyi seçimler, selamlar.

@.b
@.b @Şükrü Külen - 2 ay Önce

Bravo san iyi Kalpli Kardes.

Yorumcu
Yorumcu - 2 ay Önce

Vay idilin haline

Atay Villa Suat
Atay Villa Suat - 2 ay Önce

Türkan kayıir

Parti partizana
Parti partizana - 2 ay Önce

Akp alkolikleri almış encümen diye problem yok

zamazingo
zamazingo - 2 ay Önce

İkbalin yanında bir tane dağ ayisi var , gözlüklü içkici , diğeride ümit felan bunlar ne biliyor ki de bugün konuşuyorlar Akp beş para etmez


SIRADAKİ HABER