Yazıcıoğlu " Hüda-Par Hizbullahdan, DEM Parti PKK'nin yaptıklarından sorumlu değildir."

Yazıcıoğlu " Hüda-Par Hizbullahdan, DEM Parti PKK'nin yaptıklarından sorumlu değildir."

HÜDA-PAR lideri Yapıcıoğlu, “Ne biz Hizbullah’ın yaptıklarının sorumlusuyuz, ne de DEM Parti PKK’nin yaptıklarının sorumlusudur. Biz siyasi bir partisiyiz. DEM Parti de siyasi bir partidir” ifadelerini kullandı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin "Filistin ve Gazze Meselesi Hakkında Beyanname"sini kamuoyuna duyurdu.

Partisince, Fatih'te bir otelde Gazze konusunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Yapıcıoğlu, 7 Ekim'den beri yaşananları tarif edecek kelime kalmadığını ifade ederek, "Belki yeni kelimeler bulmak lazım. Vahşet, soykırım, insanlığa karşı suç, savaş suçları, barbarlık, dendi. Ama yaşananların hepsinin ötesinde İsrail'in, yani siyonist işgal çetelerinin çiğnemediği hiçbir kırmızı çizgi, hiçbir hukuk kuralı, ahlak kuralı kalmadı" dedi.

Gazze’deki saldırıların durdurulması için yapılanların yetersiz kaldığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, bu süreçte Türkiye genelinde 32 ilde siyasetçi, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 250'den fazla kişiyle birebir görüştüklerini aktardı.

Bu görüşmeler ve istişareler sonucunda başta Gazze'deki mevcut durum olmak üzere Filistin ve Kudüs davası için yapılabilecekler konusunda ortak görüş ve kanaatlerin öne çıktığını belirten Yapıcıoğlu, 11 başlık altında topladıkları "Filistin ve Gazze Meselesi Hakkında Beyanname" hazırlandığını anlattı

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2024, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER