3. ülkeye mi kaçırıldı

Suudi Arabistan konsolosluk binasına girdiğinden beri Cemal Kaşıkçı'dan haber alınamaması ve tatmin edici bir açıklama yapılmaması akıllara çeşitli soru işaretleri getirdi

3. ülkeye mi kaçırıldı

Suudi Arabistan konsolosluk binasına girdiğinden beri Cemal Kaşıkçı'dan haber alınamaması ve tatmin edici bir açıklama yapılmaması akıllara çeşitli soru işaretleri getirdi. Bazı Arap gazetecilere göre, 2 Ekim'de İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğu'na evrak işlemleri için giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi Arabistan vatandaşı Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın kaçırıldığı iddia edildi. Gazeteciler tarafından Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan istihbaratı ve Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) tarafından önceden planlanan bir operasyonla 3'üncü bir ülkeye nakledildiği ileri sürüldü.

ÜÇÜNCÜ BİR ÜLKEYE GÖTÜRÜLDÜ

Sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan Arap gazeteciler ünlü köşe yazarının, transit ülke olarak Lübnan'a kaçırıldığı, buradan da Suudi Arabistan'a götürüleceğini öne sürdü. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a karşı muhalif görüşlere sahip olan Cemal Kaşıkçı'nın sırra kadem basmasının ardından Bloomberg kanalına röportaj veren Veliaht Prens Selman, “Türk makamlarına, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda arama yapmaları için izin vermeye hazırız” şeklinde demeç vermişti. Veliath prensinin kendinden emin bu açıklamaları Arap gazetecilerin Kaşıkçı'nın ülke dışına çıkarıldığı iddialarını güçlendirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER