29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

İdil'de  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. Kaymakam ve Belediye Başkanı V. Refik Özsoy, tören öncesi tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesinin  bahçesinde düzenlenen ikinci töreniyle devam etti. İstiklal marşının okunması ardında kutlama programına geçildi.

Kaymakam Özsoy, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 97'nci yıl dönümünün milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandığını söyledi.

"Geçen 97 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları milletimiz tarafından özümsenmiş ve sahiplenilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış, çağdaş dünyanın üyesi haline gelmiştir. Devraldığımız bu değerli mirası aynı ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlere ulaştırmak için kararlıyız." diyen Özsoy, vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Tören, öğrencilerinin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okuması ile devam etti.

Kutlama  törenine Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Refik ÖZSOY, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bilal HAMZAÇEBİ, Garnizon Komutanı İsmail ADIYAMAN, İlçe Jandarma Komutanı Serkan KOZAN, İlçe Emniyet Müdürü Barış AĞIRGÖTÜREN, AK Parti İl Meclis Üyesi Abdurrahim KARATAY, Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet ALTİN, Milliyetçi Hareket Partisi Abdullah DALMIŞ, kurum müdürleri, okul müdürleri ve gazi temsilcileri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER