'Temsilci olarak başladılar, Şube olarak çıktılar'

'Temsilci olarak başladılar, Şube olarak çıktılar'

Akdeniz ve arkadaşları görevi devir aldığında ' İdil Kızılay  Temsilciliği' olarak hizmet etmeye devam ediyordu. Değişen yönetim, yürütülen çalışmalar, kazanılan itibar, tahsiz edilen güvenin ardından ' Şube ' olma hakkını geri alarak yapılan hizmetti taçlandırmış oldular.

İdil Kızılay Temsilciliği 2016 yıllına kadar toplumsal hizmetlerini ' Şube ' olarak sürdürüyordu. Yürütülen hizmetlerin kısır bir döngü içinde dönmesi, Şube yönetiminin kendince çizilmiş dairenin içinde yönetmesi, sipariş edilmiş kişillere yardım edilmesi, yardıma muhtaç ailelere ulaşmanın yarattığı iletişim kopukluğu nedeniyle yaratılan sorumsuzluğun neticesinde ' Şube' stadünden düşerek  'Temsilcilik' stadtüsüne girerek sivil toplum örgütü olarak hayatına devam etti.

Kızılay Genel Merkezinin devam eden olumsuzlukların fark etmesi üzerine yönetimi fes ederek müdehalle etmesi doğru kişilerin göreve gelmesinin önünü açması ardında değişim başlamış oldu.

2020'de Mehmet Akdeniz ve arkadaşları görevi devir aldığında 'Kızılay Temsilciliği' olarak kayıtlarda geçiyordu. Yeni yönetim, sürdürülen hizmetlerin sınırlarını genişletiler, yasak kıllınan prensipleri kaldırarak hizmette dayalı davranışlara koyuldular. Tahsis edilen güven sayesinde İdil'li iş adamlar nakti yardımda bulunarak çalışmalara katılmış oldular.  İş adamları 2021 yıllında 77.000 TL, 2022'de 129.978 TL, 2023'de 416.720 TL toplanan nakti yardımlar, verilen desteğin güvenin kazanıldığını gösteriyordu.

'Bir Bot, Bir Mont'  başlatılan kampanyayla her kesime ulaşılmaya çalışılıyordu. İdil'in kozmopolitik yapısından toplumun renkleri fark edilmedi. Süryani köylerinden tutun, siyasi görüşü farklı olan köylere kadar gittiler. Yardıma muhtaç ailelere yardım elli uzattarak yanlarında bir tebessüm oldular. 

Yürütülen doğru çalışmaların sayesinde Kızılay Genel Merkezi yönetim kurullunun 28.07.2023 tarihinde 12 sayıyla alınan kararla 'İdil Kızılay Temsilciliği'nin kapatıldığını, aynı kararla 'İdil Kızılay Şubesi' olarak alınan kararla açıldığını duyurarak resmiyet kazanmış oldu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2023, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER