Su sorunu için fizibilite çalışmasına başlandı

Su sorunu için fizibilite çalışmasına başlandı

DSİ bölge Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler İdil'in su sorunu çözmek için Cehennem deresinde fizibilite çalışmasına başladı.

İdil'in su sorunu çözmek için defalarca DSİ Genel Müdürlüğüne giden Şırnak Ak Parti Milletvekili Aslan Tatar, nihayetinde Genel Müdürlüğü harekete geçirirek fizibilete çalışmasına başlamasını sağladı. DSİ Bölge Müdürlüğüne bağlı teknik ekip İdil'e gelip cehennem deresine geçti. Kaniya masiya mevkiide yürüttüğü çalışma kapsamında boruların döşeyeceği zemin, mesafe, su yeterliği, coğrafyası, incelendiği ifade edildi. Yürüttülen çalışmanın ardında ilçeden ayrıldıkları söylendi.

İş insanı İkbal Haznadar Ankara'da Şırnak Milletvekilli Aslan Tatar'ı ziyaret ettiğinde, Tatar İdil'in su sorunu için DSİ genel Müdürlüğü ziyaret ettiğini ifade etmiş, en kısa sürede bölgede fizibilite çalışmasına başlanacağını söylenmişti.

DSİ Bölge Müdürlüğünün fizibilite çalışmasına başlayarak start vermesi çalışmaya başlandığı olarak değerlendirildi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2023, 10:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necmettin Iciger
Necmettin Iciger - 10 ay Önce

Kahmiya masiya hiç te uygun değil. Çünkü Dicle nehri bir yükselip bir iniliyor. Bunu. En sağlıklı yolu yine cehennem deresinin aşağı kesimlerine bir baraj yapılarak ilçenin tümden su sorunu çözülecektir. Bunu yaparken de dereye giden yolda yenileyerek turizme de katkıda bulunacaktır. Zaten şu an İdil’e giden su % 90 da dere suyudur. Bu dere suyu da arıtmadan direk içme suyu olarak kullanması zaten şimde de zararlı. Bunun için yeni yapılacak olan su şebekesi mutlaka arıtmalıdır.

SIRADAKİ HABER